Testimonials Bachelor Econometrie en Operationele Research - BSc

Testimonials

Bachelor Econometrie en Operationele Research

Jovana Milanovic

Altijd hield ik al van wiskunde en economie, maar vooral van wiskunde. Op de middelbare school wist ik nooit zo goed wat ik later in de “echte” wereld met al die formules en berekeningen kon doen. Toen ik hoorde dat je bij Econometrie leert hoe je de wiskunde toepast op economische problemen uit de werkelijkheid, had ik gelijk twee vliegen in een klap. Aan de ene kant leerde ik over wiskunde en aan de andere kant zat er ook het economische aspect bij. Ik dacht niet meteen aan de Erasmus Universiteit, aangezien ik niet vaak in Rotterdam was geweest. Toen ik me echter ging verdiepen in de verschillende universiteiten waar je Econometrie kon studeren, kwam ik toch al snel uit bij de Erasmus School of Economics. De hele sfeer op de campus, een heel grote gezellige opleiding Econometrie, de leuke studievereniging FAECTOR, maar ook de goede positie op de rankings spraken mij aan. Na twee jaar hier al gestudeerd te hebben, merk ik hoe groot Erasmus is en hoeveel kansen er zijn om je te ontwikkelen. Naast de leuke, gezellige activiteiten die de studieverenigingen te bieden hebben, zijn er ook veel carrièregerichte activiteiten. Daarnaast kan je als student ook aan het werk op de universiteit en zo zijn er tal van andere mogelijkheden. Ik zag Rotterdam op het eerste gezicht niet als een echte studentenstad, maar sinds ik hier op kamers woon kan ik met zekerheid zeggen: Rotterdam is een echte studentenstad en ik wil voor eeuwig student blijven!

Heb je een vraag aan Jovana? Stuur haar dan een email.


Jitte Dingenouts

Op de middelbare school zag ik wiskunde altijd als puzzeltjes oplossen. Ondanks dat ik wiskunde om die reden erg leuk en uitdagend vond, dacht ik dat je bij wiskundige studies alleen maar droge wiskunde kreeg, zonder enige betekenis. Dat vond ik niet leuk. Toen een vriend mij over Econometrie vertelde was ik direct om. Dit omdat je bij Econometrie wiskundige technieken gebruikt om economische problemen op te lossen. Hierbij heeft wiskunde dus juist een grote betekenis. Het was voor mij snel duidelijk dat ik naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam wilde. Bij het eerste bezoek werd ik verliefd op de campus. Dit zorgt namelijk voor een goede sfeer op de universiteit en bovendien zit alles lekker dicht bij elkaar. Ook vond ik het belangrijk dat de universiteit goed stond aangeschreven. Daarnaast heeft de Erasmus Universiteit goede banden met het bedrijfsleven. Er vinden bijvoorbeeld regelmatig carrière gerichte activiteiten plaats. Ook FAECTOR, de studievereniging van Econometrie, organiseert elk jaar activiteiten zodat je je mede-econometristen beter kunt leren kennen. Zelf doe ik bijvoorbeeld al twee jaar op rij een commissie bij FAECTOR die activiteiten organiseert. Totdat ik er ging wonen vond ik Rotterdam altijd een ongezellige stad. Sinds ik hier echter op kamers woon en optimaal kan genieten van mijn studententijd, ben ik helemaal fan van de stad! Ik ga hier nooit meer weg!
 

Josephine Boerman

Als 6 vwo’er met een n&g profiel met economie werd het tijd om een studie te gaan zoeken. Na veel universiteiten bezocht te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik iets met economie wilde gaan studeren, maar ik wilde wel iets met mijn beta kant blijven doen. Econometrie biedt hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. Je past in deze studie namelijk wiskunde toe op economisch praktische problemen. Ik heb gekozen voor Rotterdam omdat ik toe was aan een nieuwe omgeving. Rotterdam is de stad waar ik van ben gaan houden. Veel mensen vinden het moeilijk om de stad te omarmen maar als je hier woont kom je er al snel achter dat de stad veel te bieden heeft. Er zijn er veel leuke, actieve studie- en studentenverenigingen, sportclubs, beleggingsclubjes, enz. Ik weet nog niet precies wat ik na mijn studie wil gaan doen maar gelukkig kun je met deze bacheloropleiding in vrijwel elke sector aan de slag. Mijn advies: denk niet alleen aan wat voor studie je de komende jaren gaat studeren, maar ook aan wat je met je studie kunt als je je diploma gehaald hebt.
 

Korrein Volders

Ik weet nog goed dat ik hier als nieuwe student Econometrie en Operationele Research kwam binnen lopen. Ik had me goed georiënteerd op mijn studie en universiteit door het volgen van meeloopdagen en open dagen. Maar toch, als je dan eenmaal begint met studeren, blijkt daar meer bij te komen kijken dan je eerst voor mogelijk hield. Econometrie was aan het begin wel even wennen. De studie was een stuk moeilijker dan mijn middelbare school. Toch haalde ik mijn propedeuse en heb ik dit kunnen combineren met een lidmaatschap van een studentenvereniging, bijbaantjes en het lidmaatschap van de Rotterdamse studenten beleggersvereniging B&R Beurs. Het meest lastige aan studeren is je eigen verantwoordelijkheid: ineens bepaal je alles zelf! Op de Erasmus heb ik veel leuke mensen leren kennen en ben ik snel gewend geraakt aan een nieuwe levensstijl.