Testimonials

Annelotte Harteveld

Student Fiscale Economie

'de masteropleiding Fiscale Economie geeft je zowel gedurende als na je studie alle kansen om je ambities waar te maken'

Waarom Fiscale Economie?

Ook voor mij brak het moment in 6 VWO aan; ik moest gaan kiezen wat en waar ik ging studeren. Gezien mijn passie voor economie en de uitdaging waar ik altijd naar op zoek ben, was voor mij de keuze snel gemaakt. Ik ging Fiscale Economie studeren aan Erasmus School of Economics. Inmiddels drie jaar later en een bachelor diploma verder, ben ik masterstudente Fiscale Economie.

Het curriculum

Wanneer je voor de studie Fiscale Economie kiest, ga je jezelf bezighouden met een breed en variërend vakgebied wat volop in beweging is. In de beginfase van de bacheloropleiding wordt er een stevige algemene economische basis gelegd maar naarmate je verder komt, ga je je steeds meer verdiepen in de complexe fiscaliteit. Voor sommigen was dit een reden om de overstap te maken naar een bedrijfseconomische master maar voor mij was dit juist reden om door te gaan en mij in te schrijven voor de Master Fiscale Economie. Naast het feit dat de studie Fiscale Economie vakinhoudelijk veel voldoening geeft en op veel gebieden tastbaar is, biedt de opleiding nog meer. Zo geeft de masteropleiding Fiscale Economie zowel gedurende als na je studie alle kansen om je ambities waar te maken. Aan de hand van stages en werkstudentschappen heb je als masterstudent tijdens de studie al de mogelijkheid om zowel grote als kleine bedrijven te leren kennen en te ervaren wat je in het bedrijfsleven kunt verwachten.

Uitstekende carrièrekansen

Tot slot is Fiscale Economie een relatief kleine studie. Dit zorgt niet alleen voor uitstekende carrièrekansen maar leidt er ook toe dat je docenten en studiegenoten persoonlijk kent. Een nummer zal je dan ook nooit zijn bij deze studie.

Joey Schellingerhout

Student Fiscale Economie

'In de studie Fiscale Economie worden studenten constant uitgedaagd. Deze uitdaging leidt er toe dat studenten het maximale uit zich weten te halen'

Waarom Fiscale Economie?

Mijn motto is om overal uitdaging in te zoeken. Zodoende heb ik drie jaar gelden voor de bachelor Fiscale Economie gekozen. De fiscale wereld is namelijk altijd in beweging en uitdagingen zijn volop aanwezig. Inmiddels heb ik de bacheloropleiding met succes afgerond en ben ik begonnen aan de masteropleiding.

Het curriculum

Tijdens de bachelor-fase wordt voornamelijk het economische fundament gelegd en worden de verschillende belastingen behandeld. Ik zie de master als een kers op de taart, waarbij specifieke onderdelen van de verschillende belastingwetten diepgaand worden behandeld en waarbij van de studenten wordt verwacht dat zij actief participeren in de discussies omtrent deze onderwerpen. Deze interactieve vorm van onderwijs helpt de studenten in hun verdere loopbaan. De kracht van een goede fiscalist is namelijk om mensen zowel schriftelijk als mondeling te kunnen overtuigen van zijn standpunten. Naast de studie ben ik voor twee dagen in de week werkzaam bij BDO Accountants & Belastingadviseurs. De studie combineren met een baan in het vakgebied is een ideale combinatie om de theorie te leren toepassen in de praktijk.

Agnes Maassen - alumnus

Tax policy advisor

Werkgever: Ministerie van Financiën Afgestudeerd: 2016'By constantly trying to understand the why behind arguments it helps me to gain deeper insights and develop, together with others, new ideas' Linkedin: www.linkedin.com/in/agnes-maassen-6b477354?trk=hp-identity-name

Waarom Fiscale Economie?

I chose to study Fiscale Economie because I always loved having very technical discussion, for example, about politics, physics and philosophy. After finishing my Bachelor in Fiscale Economie at Erasmus School of Economics, a Master in Fiscale Economie was of course the logical next step. With the high standards of the Bachelor I knew the master would appeal to me and challenge me to push myself further.

Het curriculum

What I experienced during my studies (and nowadays my job) is a pleasant balance between the very juridical side of taxes, the economic effects of taxes as well as the scientific framework behind it all. Next to this theoretical knowledge, I gained very practical skills such as academic writing, debating and developing a personal opinion about a diverse range of topics. The utmost valuable skill I developed, both for my personal and professional life, is to challenge the facts presented and question everything. By constantly trying to understand the why behind arguments it helps me to gain deeper insights and develop, together with others, new ideas. For myself, I find it extremely important to think critically whilst being open minded to the ideas of those around me. This allows me to be optimistic whilst being critical, which I personally find a key virtue to have in life.

Droombaan

After my graduation I got my dream job working as a tax policy advisor at the Dutch Ministry of Finance. This allows me to actually have an impact on Dutch tax law and make long lasting changes. My main task is to prepare tax legislation following from national policies or international agreements (for example, agreements within the EU or the OECD). Next to this I also prepare the answers of questions asked by members of the Parliament and advise the secretary of state on tax issues.