Transport

Rotterdam is goed te bereiken en heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Rotterdam is goed georganiseerd: het is makkelijk om over te stappen tussen de lijnen van de treinen, trams, bussen en metro's. Boten zijn ook een handig vervoermiddel in en rond deze havenstad. Je kunt ook de fiets of een taxi nemen om op je bestemming in Rotterdam te komen.

 • Openbaar vervoer in Rotterdam

  De Rotterdamse Elektrische Tramwegmaatschappij (RET) verzorgt het openbaar vervoer met de tram, bus en metro in en rond Rotterdam. Om gebruik te maken van het OV heb je een OV-chipkaart nodig. Gepersonaliseerde, anonieme en / of wegwerpkaarten kunnen online worden gekocht bij RET-verkooppunten en bij RET-kaartautomaten op metrostations. Een kaart kost € 7,50 en je hebt altijd een positief krediet nodig om de kaart te kunnen gebruiken. Op de RET-website vind je een overzicht van alle metrolijnen. Een reis kan je plannen via de website www.9292.nl.

  Naar Rotterdam met de trein

  Rotterdam heeft een uitstekende aansluiting op het Nederlandse en internationale spoorwegnet. De grote Nederlandse steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag bereik je zonder over te stappen. Vanaf Rotterdam CS kom je overal in stad als je overstapt op de bus, metro, tram of RandstadRail.

 • Wil je snel, gemakkelijk en goedkoop rondreizen? Dan is een fiets een aanrader!

  Op campus Woudestein is een fietswinkel aan de Institutenlaan Tinbergen Building (H). Voorlopig zijn de openingstijden van maandag tot vrijdag, 8.00 uur - 17.00 uur. Je kan rechtstreeks contact met hen opnemen via campusbikes@czwaan.nl of (010) 40 88550.

  In het Erasmus MC bevindt zich een fietsenmaker in de kelder van het He-gebouw, open op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.

 • We adviseren je om je auto niet naar Rotterdam mee te nemen als je er gaat wonen, aangezien het openbaar vervoer goed geregeld is en een parkeervergunning erg duur is. Voor incidenteel gebruik is het ook mogelijk om een auto te huren. Met StudentCar kun je per uur een auto huren en de auto ophalen op campus Woudestein.

Transport

How to travel in the Netherlands?

Let's start the Virtual Experience