Student moderator

Mayeul de Kerros

Mayeul de Kerros (19) presenteert de Opening van het Academisch Jaar 2017-2018.

Mayeul is derdejaars student International Business Administration (IBA) aan Rotterdamse School of Management, Erasmus University (RSM). Daarvoor zat deze Fransman achtereenvolgens op het Lycée Français de Singapour en het Institut Notre Dame in Parijs.

Mayeul noemt zichzelf een ‘culturally aware world citizen’: hij heeft in Parijs, Cambridge, New York en Singapore gewoond. Door deze buitenlandse ervaring heeft hij een zeer internationale mentaliteit.

Mayeul is niet alleen student, maar ook digital entrepreneur. Hij mede-oprichter van het Rotterdamse CEV.IO, een digitale oplossing op het gebied van retail die lokale diensten aan klanten aanbiedt, zonder dat men een app moet downloaden. Mayeul maakt ook deel uit van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Daarnaast is hij Head of Marketing bij de Erasmus Extreme Sports Association.

Mayeul heeft veel tijd besteed aan het ontwikkelen van zijn spreekvaardigheid door in diverse musicals een hoofdrol te spelen en deel te nemen aan debating clubs, zoals de Erasmus Debating Society en Model United Nations (waarin hij de beste afgevaardigde was 2017, Sciences Po Edition). Met deze activiteiten heeft hij geleerd hij hoe hij ideeën helder, enthousiast en met passie voor een groot publiek kan communiceren. Hij heeft al verschillende evenementen gepresenteerd.