Emiel Haring

Current facets (Pre-Master)

Doe vrijwilligerswerk en zorg voor een extra spoor naast studie.
Emiel Haring
Hoofd Marketing & Communicatie bij 013 Poppodium

Waarom heb je voor je Master Media & Cultuur gekozen? Was het een bewuste keuze voor een carrière in een specifiek veld? Waren er ook andere factoren van belang?
Tijdens mijn HBO Grafimediatechnologie ontwikkelde ik vooral nieuwe media (o.a. webdesign, programmeren). Na deze praktisch gerichte opleiding zocht ik meer verdieping. Ik was vooral geïnteresseerd in de impact van internet op traditionele media, en hoe hierdoor het hele medialandschap aan het veranderen was. Deze verdieping vond ik in Media en Cultuur.

Heb je tips voor huidige studenten?
Doe vrijwilligerswerk en zorg voor een extra spoor naast studie. Hoeft niet zozeer relevant te zijn of in lijn met je studie. Maar meld je aan, laat anderen zien dat je wat kan, leer mensen kennen en doe ervaring op. Het moment dat je afstudeert, kun je de extra ervaring en netwerk goed gebruiken. Ga ook naar het buitenland als je de kans hebt. Voor mijn thesis deed ik kwalitatief onderzoek naar nationale verschillen in betekenisgeving van Nederlanders en Amerikanen aan Amerikaanse oorlogsfilms. Hiervoor ben ik 3 maanden naar University of California, Santa Barbara geweest, een fantastische tijd.

Voor welke organisatie of bedrijf werk je momenteel, en wat is je functie?
Hoofd Marketing & Communicatie bij 013 Poppodium.

Welke onderdelen van je master kwamen van pas in je loopbaan en je huidige functie?
Je doet natuurlijk veel kennis op, maar afgezien van een aantal interessante theorieën denk ik dat het vooral de vaardigheden zijn waar je veel aan hebt. Kritisch lezen, concepten onderscheiden, analyseren, weer aan elkaar knopen. Doorzetten in de scriptiefase. Schrijven, schrappen, herschrijven. Dat laatste is erg belangrijk bij het maken van een presentatie of het schrijven van een strategie.

Wat had je achteraf gezien graag van tevoren willen weten (over je baan, over je master of beide)?
Dat werk ontzettend leuk kan zijn en veel voldoening kan geven, want ik heb er ten onrechte tegenop gekeken. Ik heb er hard voor moeten werken en doe dat nog steeds, maar ik vind dat ik een fantastische baan heb.