Maurice Jansen MSc

Senior researcher / Business developer

E-mailadres
m.jansen@ese.eur.nl
Telefoonnummer
+31(0)10 408 1578
Room
Woudestein, T-Gebouw, Kamer T19-23
Ruimte
Mandeville Building

Biografie

Maurice Jansen, MSc. is senior onderzoeker en business developer bij Erasmus UPT. Als bedrijfskundige is hij gespecialiseerd in Strategisch Management en Omgeving. Maurice is een echte verbinder. Hij stelt de mens en menselijk kapitaal centraal.

Maurice zoekt graag de ‘rafelrandjes’ op van havensteden. Daar waar haven en stad tegen elkaar aan schuren is er dynamiek, ontstaan er conflicten, maar is er ook ruimte voor creativiteit.

Expertise

Bij Erasmus UPT concentreert Maurice zich op vraagstukken als:

  • Hoe kunnen havens en havensteden zich duurzaam ontwikkelen? Waarbij een evenwicht tussen economische en maatschappelijke waarden het uitgangspunt is.
  • De ontwikkeling van innovatief onderwijs.
    Zodat professionals wereldwijd excelleren in de dynamische problematiek waarmee havens en havensteden worden geconfronteerd.

Maurice beschouwt havens en havensteden als broedplaatsen voor talent, innovatie en ondernemerschap. Vanuit dit perspectief ondersteunt hij beleid en initiatieven die leiden tot een doorbraak in weerbarstige haven en havenstedelijke vraagstukken. 

Voornaamste onderzoeksgebieden

Maurice is expert in de volgende onderzoeksthema’s:

  • Port-City cross-overs.
  • Inclusieve (maatschappelijke en duurzame) havenontwikkeling.
  • Coördinatiemechanismen in havenpartnerschappen.
  • Games in de haven, transport en logistiek.
  • Zero waste supply chains.

Toegevoegde waarde

Je kunt Maurice altijd bellen om op te treden als facilitator, moderator of rapporteur van kennisintensieve bijeenkomsten. Als coach of sparring partner weet hij vaak het beste in mensen naar boven te halen. Op Maurice kun je rekenen wanneer je creativiteit nodig hebt, structuur zoekt of juist kennis helder wil verpakken in een mindmap, case study, spelsessie of andere innovatieve werkvorm. 

Carrière

In zijn vorige dienstverband was Maurice afdelingsdirecteur van het Master Shipping and Transport-programma bij STC, het maritiem onderwijs- en opleidingsinstituut in Rotterdam. Daarvoor was hij supply chain solutions developer bij UTi Worldwide, een wereldwijd expediteur en logistiek dienstverlener. Maurice was ook actief als transportconsultant bij KPMG Consulting. Hij behaalde zijn diploma in Business Administration in Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1997.