Study Law

Rotterdam: where law meets business.

Do you want to study Law? At Erasmus University, in the dynamic and diverse city of Rotterdam, Law is one of the main areas of research and education. A distinguishing feature of the education provided by Erasmus University Rotterdam is the combination of academic training, international orientation and social relevance - education that is closely interwoven with excellent scientific research. Start your international legal career in the Netherlands, with one of our highly ranked bachelor, master or executive programmes.

Erasmus University Rotterdam has a strong social- and business-driven orientation. The motto of the law undergraduate and postgraduate programmes is therefore ‘Where law meets business’.

Law orientated master programmes

Aansprakelijkheid en Verzekering

Het wordt niet eenvoudiger in de wereld van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Wel spannender. Bovendien worden belangen groter. Spreekt dit je aan? Dan is dit jouw master.

Arbeidsrecht

Heb jij een passie voor het arbeidsrecht en wil je in één jaar tijd arbeidsrechtspecialist worden? Meld je dan aan voor de master Arbeidsrecht!

Criminologie

De master Criminologie van de Wijk, het Web en de Wereld bereidt je voor op criminologisch belangrijke beroepsvelden: Veiligheidsbeleid, jeugdbeleid, fraude en georganiseerde misdaad/'ondermijning'.

Development Studies

In the MA programme you learn about the most recent theories and debates and you learn to apply this knowledge to practical issues of development and social change.

Double Degree Programme Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht

Door iets meer dan anderhalf jaar intensief en actief onderwijs te volgen ben jij, na het afronden van dit programma, een specialist op het gebied van het arbeidsrecht én het ondernemingsrecht.

Double Degree Programme Privaatrecht & Aansprakelijkheid en Verzekering

Wil jij in anderhalf jaar tijd dé specialist worden op het gebied van het privaat-, aansprakelijkheids- én verzekeringsrecht? Meld je dan aan voor het Double Degree Programme!

Double Degree Programme Toga aan de Maas

Met dit Double Degree Programme volg je twee volledige masteropleidingen in iets meer dan anderhalf jaar: Toga aan de Maas en een nader te kiezen master uit het aanbod van Erasmus School of Law.

Financieel recht

In de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van de financiële markten betekent concurrentievoordeel.

Fiscaal Recht (Directe Belastingen)

De master Fiscaal recht biedt een pittig en actueel programma voor ondernemende fiscalisten. Als fiscalist adviseer je multinationals en het mkb hoe zij in kunnen spelen op de fiscale regels.

Fiscaal Recht (Indirecte Belastingen)

Deze variant behandelt alle aspecten van BTW en douanerechten en besteedt daarnaast ook aandacht aan belastingen op mobiliteit, onroerend kapitaal, energie- en milieu en financiële transacties.

Health Economics, Policy & Law

Get a comprehensive view by exploring the economic, political and legal approaches to the complexities of healthcare systems.

Ondernemingsrecht

Een master over ondernemingen en handel: oer-Hollands en tegelijkertijd internationaal. Je bestudeert het recht dat het (inter)nationale handelsverkeer regelt. Jouw kennis helpt ondernemers verder.

Privaatrecht

Privaatrecht is de mastervariant met een goed carrièreperspectief. Je leert kritisch te kijken naar kennis die je hebt opgedaan en ontwikkelt vaardigheden die in de praktijk goed van pas komen.

Recht van de Gezondheidszorg

Gaan zaken als het tekort aan donororganen en slecht functionerende specialisten je aan het hart? En heb je affiniteit met gezondheidszorg? Dan is dit een master voor jou.

Staats- en Bestuursrecht

Hoe wordt de relatie tussen burgers en hun overheid geregeld? Welke rol speelt de EU in de relatie? Een master voor wie alles wil weten van de (inter)nationale wetten en regels voor landen en burgers.

Strafrecht

Met een kwalitatief sterk programma word je uitgedaagd een visie te ontwikkelen op de grote vragen van het strafrecht.

Visit the university from afar

Virtual experience

Practical matters

Registration and more

Practical matters