Hoger Onderwijs voor Ouderen

Hovo Rotterdam

Bent u minimaal vijftig jaar en wilt u uw algemene ontwikkeling een nieuwe impuls geven? Oude interesses volgen en nieuwe ontdekken, op een kwalitatief goed niveau? Volg dan een cursus of college bij Hovo Rotterdam en kies uit bijna 100 cursussen op alle interessegebieden.

Wat is Hovo Rotterdam?

Bij Hovo Rotterdam heeft u de keuze uit bijna honderd cursussen en collegereeksen op alle mogelijke interessegebieden: kunst, cultuur, geschiedenis, filosofie, exacte vakken, sociale wetenschappen, architectuur, letteren, psychologie et cetera. Bij Hovo Rotterdam volgt u cursussen en colleges louter vanuit eigen leergierigheid. Niet voor carrière of studiepunten, maar omdat u geïnteresseerd bent in het onderwerp, zonder de druk van (veel) huiswerk of verplichte tentamens.

Hovo Rotterdam verzorgt in opdracht van de Erasmus Universiteit in Rotterdam de ‘Université du Troisième Age’, de universiteit van de derde leeftijd. Hovo Rotterdam is onderdeel van Erasmus Academie BV, instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een breed aanbod

Hovo Rotterdam heeft een uniek en breed aanbod: kunstgeschiedenis, cultuur, maatschappij, exacte vakken, filosofie, geschiedenis, architectuur, medische wetenschap, recht, economie, et cetera. Er zijn zowel brede overzichtscolleges van soms bekende hoogleraren, als cursussen over meer specifieke onderwerpen waarin meer gelegenheid tot zelfstudie en interactie is.

Wie komt u tegen in de collegebanken?

Vijftig jaar is de ondergrens die HOVO Nederland hanteert om de naam ‘HOVO’ te mogen gebruiken. Wat is de gemene deler? Hovo bedient inmiddels de vooroorlogse en de babyboomgeneratie, en de leeftijden lopen uiteen van net 50 tot ver in de 80, dus variatie volop. Veel deelnemers hebben in het verleden HBO- of universitaire opleiding gevolgd, maar iedereen is welkom. Kenmerkend is: een interesse om te leren uit pure interesse! In de collegebanken treft u mensen aan met dezelfde interesse als u!

Kwaliteit staat voorop!

En dat betekent: uitstekende en enthousiaste docenten, die graag hun kennis met u delen. Een prima service door onze medewerkers. Presentaties en ander materiaal dat de docent gebruikt worden veelal beschikbaar gesteld. En in de pauze krijgt u natuurlijk een kopje koffie en thee. Ook kunt u, omdat Hovo verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gebruik maken van diverse faciliteiten van de Erasmus Universiteit. U heeft onder andere gratis toegang tot de Universiteitsbibliotheek en het Talenpracticum. Twee commissies bewaken de kwaliteit van Hovo Rotterdam: de Commissie Hovo (met onder anderen vertegenwoordigers van de faculteiten, bewaakt de kwaliteit van het onderwijs) en SPES (vriendenkring van Hovo Rotterdam, behartigt de belangen van de cursisten).

Wat kunt u leren in onze colleges?

Over het meest recente onderzoek op het gebied van psychologie en neurowetenschappen. Over de belangrijkste episodes van de vaderlandse geschiedenis en over de fascinerende wereld van de wiskunde. U kunt de achtergronden leren kennen van actuele maatschappelijke ontwikkelingen, door sociologen, economen of andere deskundigen van de Erasmus Universiteit. Of u juist verdiepen in hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis, in bekende en minder bekende filosofen of in de ins en outs van literaire meesterwerken.  

Meer informatie HOVO