Netherlands-Asia Honours Summer School

“Een life changing experience. Dé manier om Azië te ontdekken: een unieke ervaring met een fantastische groep.”

De NAHSS is een unieke samenwerking tussen alle Nederlandse universiteiten, vier ministeries en meer dan twintig Nederlandse en Chinese multinationals. Het doel: Nederlandse topstudenten de dynamiek van en kansen voor Nederland in Azië te laten ervaren. Honderd studenten reizen na een voorbereidend programma in Nederland af naar Beijing, Hongkong, Shanghai of Taipei. Daar volgen ze een zomerschool volgen, bezoeken ze bedrijven en werken aan een project werken voor één van de NAHSS partners. Het programma wordt afgesloten met een business week in Shanghai.

Interesse?

Aanmelden voor de NAHSS is helaas niet meer mogelijk. In het najaar van 2018 kun je hier meer informatie verwachten over de NAHSS 2019.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor deelname moet je aan de volgende criteria voldoen:

• Je bent een tweede- of derdejaars bachelor student aan een Nederlandse onderzoeksuniversiteit;
    * Vierdejaars bachelor studenten met gegronde redenen voor studievertraging mogen zich ook aanmelden voor de NAHSS (e.g. bestuursjaar en/of stage).
  • Je hebt een vloeiende taalbeheersing in Engels (academisch) en Nederlands (NT2) in zowel spraak als geschrift;
  • Je hebt affiniteit met Azië;
  • Je bent ambitieus, sociaal, actief, open-minded en ondernemend;
  • Je bent een excellente student en voldoet aan minimaal één van de volgende criteria;
    • Honours Student
    • Bovengemiddelde cijfers (≥ 7/10)
    • Onderscheidende extracurriculaire activiteiten

Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je op de website van de NAHSS. De EUR hanteert geen specifieke aanmeldingseisen bovenop de criteria van de NAHSS. Let er bij je aanmelding op dat je een cijferlijst met EUR stempel inlevert. Ga hier op tijd achteraan, in de kerstvakantie is het niet mogelijk om dit te regelen.

De NAHSS wordt gekenmerkt door zijn unieke combinatie van academische, business en culturele activiteiten, waarbij het programma wordt ondersteund door alle dertien Nederlandse onderzoeksuniversiteiten, het bedrijfsleven en de Nederlandse overheid.
Koen Bastiaansen en Christiaan van den Berg
NAHSS