Aanmelden vóór 1 mei

Als je in september met een bacheloropleiding wilt beginnen, moet je je vóór 1 mei inschrijven om recht te hebben op toelating en op een studiekeuzeactiviteit (voor opleidingen zonder selectie of numerus fixus). Na 1 mei vervalt dit recht. Dit is een landelijke maatregel.

Inschrijven na 1 mei

Na 1 mei vervalt het recht op toelating en op studiekeuzeactiviteiten. Als je je na 1 mei inschrijft kan de Erasmus Universiteit je nog toelaten tot de opleiding, maar daar wel voorwaarden aan stellen. De opleiding kan je bijvoorbeeld verplichten om een studiekeuzeactiviteit te volgen om zeker te zijn dat je goed over je keuze hebt nagedacht.

Studiekeuzecheck

Na je inschrijving voor een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ontvang je een vragenlijst. Deze vragenlijst helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Op basis van je antwoorden ontvang je van ons een advies. Dit kan betekenen dat je direct bent toegelaten, dat het verstandig is om een studiekeuzeactiviteit te volgen of dat de studie waarschijnlijk niet geschikt is voor jou. Let wel: dit advies is niet bindend. Het is dus geen selectie. Het is een manier om jou te helpen in één keer de juiste studiekeuze te maken. Meer informatie over activiteiten Studiekeuzecheck

Studiekeuzeactiviteit

Als je je voor 1 mei inschrijft voor een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heb je recht op studiekeuzeactiviteiten. Wat voor activiteit dat is, en of het verplicht is om deze te volgen, hangt af van de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Na je inschrijving informeert je opleiding van je keuze je daar over. Meer informatie over activiteiten Studiekeuzecheck

Studiekeuze veranderen na 1 mei

Kom je er na 1 mei achter dat je toch niet de juiste studie hebt gekozen? Dan kun je tot aanvang van het studiejaar nog van studiekeuze veranderen. De nieuwe opleiding waarvoor je kiest kan daar wel voorwaarden aan stellen. Ook kun je je niet niet voor alle opleidingen na 1 mei aanmelden; denk hierbij aan studies met een numerus fixus of decentrale selectie. Begin dus op tijd, en ruim voor 1 mei, met je studiekeuze door het volgen van voorlichtingsdagen.

Wie heeft recht op studiekeuzeactiviteiten?

Als je een Nederlandse vooropleiding hebt en je hebt je voor 1 mei ingeschreven voor een bacheloropleiding zonder numerus fixus of decentrale selectie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heb je recht op studiekeuzeactiviteiten. Een Nederlandse vooropleiding is een opleiding op vwo-niveau, hbo-niveau, wo-niveau of een colloquium doctum. Studenten met een buitenlandse vooropleiding hebben geen recht op een studiekeuzeactiviteit.

Inschrijven bacheloropleiding

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.