Bachelor-Master structuur

Een volledige universitaire studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat uit een bacheloropleiding van 3 jaar gevolgd door een masteropleiding van in principe 1 jaar.

Duur van de bacheloropleiding

Een universitaire bacheloropleiding is een brede wetenschappelijke opleiding. De bachelorfase is een afgeronde opleiding; je ontvangt een bachelordiploma en krijgt de titel Bachelor. Na de afronding van je bachelor kan je  verder studeren aan een masteropleiding in je vakgebied. Je kunt na het behalen van je bachelordiploma ook kiezen voor een masteropleiding in een ander vakgebied of gaan studeren aan een andere universiteit in Nederland of het buitenland. Je moet uiteraard wel voldoen aan de toelatingseisen die de masteropleiding stelt.

Duur van de masteropleiding

De masteropleiding duurt in de regel één jaar. Daardoor is de totale duur van de meeste studies vier jaar. Na succesvolle afronding van een master-opleiding mag je de internationaal erkende titels Master of Arts (MA), Master of Science (MSc) of Masters of Laws (LL.M.) voeren. Je kunt ook kiezen voor een research master. Deze duren twee jaar en leiden je op voor een academische onderzoekscarrière.