Open Dag Ouders

Helaas zal er, vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus, dit collegejaar geen Open Dag Ouders plaatsvinden in Januari 2021. Kijk echt verder op deze pagina voor meer informatie en kijk onderaan deze pagina bij downloads voor de presentaties van de Open Dag Ouders van 8 januari 2020.

Voorlichting voor ouders/verzorgers van aankomende studenten

  • Maak kennis met Erasmus University Rotterdam

  • Sta stil bij uw rol als studiekeuzeadviseur

Open dag Ouders 2019

Scholieren regelen als jongvolwassenen tegenwoordig veelal hun eigen zaken. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat een steeds grotere groep ouders zich vaker en intensiever bezighoudt met de studiekeuze van hun kind.

De helft van onze eerstejaarsstudenten nam het advies van hun ouders in acht en daarmee zijn ouders verreweg de belangrijkste studiekeuzeadviseurs. Om die reden wil de Erasmus Universiteit Rotterdam ouders graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs.

Een speciaal voorlichtingsprogramma voor ouders draagt bij aan de stimulerende, ondersteunende en spiegelende rol in het studiekeuzeproces. Daarom verzorgt de Erasmus Universiteit Rotterdam opnieuw een aparte, uitsluitend op ouders gerichte voorlichting.

Erasmus Multicultural Associations (EMA) zal aanwezig zijn tijdens de Open Dag. Aanwezige studenten van deze verenigingen kunnen uw vragen beantwoorden in het Nederlands, Engels, Turks, Afghaans en Spaans.

De Open Dag Ouders vindt plaats op:

Vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus zal er dit collegejaar in Januari 2021 helaas geen Open Dag Ouders plaatsvinden.

Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam

Bekijk de routebeschrijving naar Erasmus University Rotterdam.

Korte omschrijving van de presentaties

Studeren, een dure zaak met langlopende financiële consequenties. Wat is te verwachten van de studiefinanciering 2020, wat zijn de financiële consequenties en hoeveel kost studeren eigenlijk?

Voor verschillende opleidingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geldt een numerus fixus. Dat betekent dat je je niet zomaar kan inschrijven voor een opleiding maar dat je meedoet aan selectie. In deze sessie bespreken we hoe de selectie eruit ziet en waarop u als ouder kunt letten.

Uw kind zit straks niet meer met 27 andere leerlingen in de klas, maar in een grote collegezaal met 400 andere studenten. Er verandert veel wanneer uw kind gaat studeren. Tijdens deze sessie vertelt de studentendecaan hoe studeren aan de EUR eruit ziet en waar uw kind terecht kan voor begeleiding.

Wat zou ik kunnen doen in de begeleiding tot een, voor mijn kind geschikte studiekeuze? Kan en mag of moet ik wel helpen of moet ik dit volledig aan mijn kind overlaten? Wat zijn de mogelijkheden voor mijn kind om serieus te oriënteren op het Hoger Onderwijs? Wat doet/betekent het decanaat op de middelbare school van mijn kind in dit proces? Deze workshop is met name interessant voor ouders van leerlingen in vwo 5 maar ook voor aanstaande studiekiezers in vwo 6.

Doelen stellen, de juiste mindset hebben, kansen zien, kansen pakken en studievaardigheden: dat zijn de ingrediënten voor succesvol studeren. In deze sessie bespreken we wat er op de universiteit van uw kind verwacht wordt en zoomen we in op hoe uw kind zich hierop kan voorbereiden.

PGO wordt gekenmerkt door kleinschalig, activerend onderwijs waarbij leren in een betekenisvolle context plaatsvindt. Onder begeleiding van een tutor nemen studenten zelf de verantwoordelijkheid over hun leerproces en geven hier richting aan. In deze sessie bespreken we de uitgangspunten van PGO en leggen we uit hoe het onderwijs er in de praktijk uitziet.

Omschrijving volgt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen