Rotterdam 100

Ben jij een ambitieuze student of young professional?

De Rotterdam100 is het extra-curriculaire programma voor talentvolle studenten en young professionals die verder willen kijken dan reguliere onderwijsprogramma's en passie hebben voor interdisciplinaire samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en de Next Economy.

Tijdens deze talentencompetitie werk je in multidisciplinaire teams samen met onder meer ABN AMRO, CGI, KPN, ENGIE en Port of Rotterdam aan uitdagende business cases om de stad Rotterdam te innoveren. Je ontwikkelt ondernemersvaardigheden, doet sector overschrijdende inzichten op, ontvangt unieke carriere kansen en creëert een waardevol netwerk.

Als winnaar wordt je bekroond tot 'Rotterdam's Most Excellent', ontvang je een aanbevelingsbrief van burgemeester Aboutaleb en win je een all inclusive internationale trip naar de Get in the Ring Global Final. Tijdens deze finale krijg je toegang tot alle workshops, trainingen, netwerkbijeenkomsten en de grote eindshow! 

Meld je voor 3 januari 2017 aan via de website www.rotterdam100.nl 

Voor meer informatie kijk op www.rotterdam100.nl en like ons op facebook: www.facebook.nl/rdam100

“De Rotterdam100 boost de innovatiekracht van Rotterdam.” In de huidige complexe wereld heeft Rotterdam denkers en doeners nodig die innovatieve ideeën ontwikkelen voor een toekomstbestendige economie. De Rotterdam100 stimuleert de innovatiekracht van Rotterdam door studenten en young professionals de kans te bieden hun talenten te ontwikkelen en bedrijven nieuwe inzichten te geven. Burgemeester van Rotterdam – Ahmed Aboutaleb 

  

Testimonial van Nabil el Issati - EUR deelnemer 2015

The Battle of Excellence (nu 'Rotterdam 100') is een mooie en unieke gelegenheid om met Rotterdamse topbedrijven- en studenten in contact te komen.  In een multidisciplinair team van vier personen bedenk je binnen een paar uur een oplossing voor een casus van een van de vier deelnemende Rotterdamse topbedrijven.

Uiteindelijk gaan er slechts vier teams door naar de finaleronde. Tot aan de finale werk je wekelijks je oplossing intern bij het desbetreffende bedrijf uit.  Dat is voor mij een hele leerzame periode geweest.  Je forceert jezelf uit je eigen comfortzone te stappen en bezig te zijn met vraagstukken buiten jouw vertrouwde vakgebied om. In tegenstelling tot fictieve schoolopdrachten, werk je praktijkgericht aan een echte casus.  Dat is enorm uitdagend, maar dat maakt het des te leuker.

Samen met mijn teamgenoten heb ik een interessante casus voor Cofely West Industries mogen oplossen. Cofely is een bedrijf die technische installaties bedenkt, produceert en onderhoudt.  Zij willen graag een bijdrage leveren aan een duurzamere Rotterdamse haven in 2030.  Ons idee: wek uit golven die tegen de havenkades botsen duurzame, schone energie op.  Daar hebben we The Battle of Excellence mee gewonnen. 

The Battle of Excellence helpt je het beste uit je eigen kennen en kunnen te halen, uiteraard naast het vergroten van je netwerk met Rotterdamse topbedrijven- en studenten. 

Ik kijk terug op een geslaagde Battle of Excellence.  Ik ben een mooie ervaring rijker en ik zou graag een ieder die dit leest uitdagen om volgend jaar mee te doen. Je zult er geen spijt van krijgen.  Durf excellent te zijn!

Voor meer informatie over The Battle of Excellence, kijk op: http://www.rotterdam100.nl/.