Ervaar je (extra) problemen door de COVID-19 maatregelen?

Maak jij je als student zorgen om het bewegen over de campus? Of bijvoorbeeld om het reizen van en naar de campus omdat je een functiebeperking hebt?
Misschien heb je een mobiliteitsbeperking of heb je een verminderde weerstand, waardoor dit vragen of zorgen oproept. We kunnen ons dat goed voorstellen.

COVID-19 maatregelen en fysieke toegankelijkheid 

De COVID-19 maatregelen hebben helaas effect op de fysieke toegankelijkheid van onze campus. Mocht je door deze maatregelen in de problemen komen dan kunnen de volgende zaken je misschien helpen:

De studenten waarvoor de aangewezen looproutes en overige aanwijzingen (incl. de restricties in het gebruik van de lift) niet mogelijk of niet optimaal zijn, mogen afwijken van deze aangewezen routes en aanwijzingen. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot onduidelijkheid leidt bij de toezichthouders of andere medewerkers, is er een “Vrije toegang van alle routes” pas. Op die manier kunnen de toezichthouders direct zien dat je geautoriseerd bent om een andere route te nemen, en kunnen ook andere gebouwgebruikers daar rekening mee houden (bv. als je tegen de route in moet lopen of gebruik maakt van een lift). Het aanvraagformulier voor deze pas kan je hier vinden.  

Mocht je tegen een acuut probleem aanlopen met betrekking tot de toegankelijkheid (bijvoorbeeld; het niet kunnen openen van een deur en er is niemand in de buurt om te helpen) aarzel dan niet om contact op te nemen met de Security loge via 010-4081035. Een medewerker van de beveiliging kan je dan komen helpen.

We weten dat voor sommigen, vanwege COVID-19, reizen met het openbaar vervoer onwenselijk is. Mocht dit op jou van toepassing zijn, en je graag met de auto naar de campus willen reizen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een tijdelijke parkeerlicentie. Hiermee kan je tegen medewerkerstarief parkeren. De studentendecaan moet de aanvraag goedkeuren. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Ervaar je vanwege jouw auditieve beperking hinder aan het feit dat universiteitsmedewerkers ondoorzichtige mondkapjes dragen? 
Er zijn doorzichtige mondkapjes beschikbaar gesteld voor stewards. Als zij deze niet dragen, dan hebben zij deze op zak (continu dragen is helaas geen optie). Indien je een steward tegenkomt zonder doorzichtig mondkapje, vraag hem/haar dan om te wisselen van mondkapje (evt. middels gebaren). 
Wordt er door een docent een ondoorzichtig mondkapje gedragen tijdens de les? Bespreek dit bij de studieadviseur van jouw studie/ faculteit.


De EUR heeft haar best gedaan om alles zo goed mogelijk te regelen volgens de COVID-19 richtlijnen. Als je echter ergens hinder aan ondervindt, laat dit ons alsjeblieft weten. Wij zullen dit oppakken met de verantwoordelijke afdelingen en ons best doen om een passende oplossing te vinden. (Denk aan de bereikbaarheid van de campus, lesmethodes die niet meer goed aansluiten, enzovoort)

Je kunt ons bereiken via smf@eur.nl.

Bij puur onderwijsgerelateerde zaken kan je terecht bij de studieadviseur van jouw faculteit. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen