Studeren met dyslexie
Training

Studeren met dyslexie

Ben je dyslectisch en wil je weten hoe je het beste kunt studeren met je dyslexie en hoe je het leren leuker en efficiënter kunt maken? Kom dan naar de vijfdaagse cursus “Studeren met dyslexie”!

De bijeenkomsten hebben de volgende thema's:
Bijeenkomst 1: dyslexie, sterktes, zwaktes, meervoudige intelligentie.
Bijeenkomst 2: mindmappen, lezen vanuit het overzicht (trechterlezen).
Bijeenkomst 3: hulpmiddelen en geheugentechnieken.
Bijeenkomst 4: schrijven vanuit het overzicht en persoonlijke studiestrategie.
Bijeenkomst 5: tentamens maken zonder stress.

Hieronder lees je een aantal reacties van studenten op de cursus: “In de cursus studeren met dyslexie heb ik veel geleerd. Alle mogelijke manieren om leren gemakkelijker te maken. Bepaalde onderdelen wist ik al wel, maar paste ik nooit toe. Bijvoorbeeld het herhalen van de leerstof een dag na de les. Waar ik heel veel van geleerd heb is het snellezen en het maken van mindmaps. In het begin vond ik het erg lastig om mindmaps te maken om verbanden te leggen. Maar hoe vaker ik ermee oefen, hoe beter het wordt. Dit heb ik gemerkt en nu maak ik meer en sneller mindmaps voor mijn studie. Snellezen hiervoor was ik altijd bang om niet voldoende informatie op te vangen. Maar deze angst heb ik langzamerhand los gelaten. Daarnaast sla ik bij het maken van mindmaps meer informatie op, waardoor ik later meer onthoudt.”

“Leervragen vind ik vooral handig als ik begin met leren. Op deze manier kan ik de tekst in kleine stukken verdelen en goede opsommingen maken. Je begint bij de woorden die het meeste opvallen, zodat je naar die informatie verder gaat zoeken. Zo heb je een doel voor ogen.”

Kijk in de Studentbegeleiding-agenda op myeur.nl wanneer de eerstvolgende training wordt aangeboden.