Kennis maken met mindfulness training
Training

Kennis maken met mindfulness training

Merk je dat je veel piekert over dingen en daardoor wat gestresst, somber of angstig bent? Dan is mindfulness wellicht iets voor jou. 

Mindfulness gaat om aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment zonder oordelen. Het betekent aandacht voor jezelf en voor de dingen die je doet. Vaker met je aandacht in het nu zijn, kan meer rust en een betere concentratie geven. 

Tijdens de workshop krijg je een korte kennismaking met mindfulness. Na de workshop kun je besluiten of je deelneemt aan de verdiepende training van vijf bijeenkomsten. 

In de training leer je de aandacht te richten op een focus, bijvoorbeeld je ademhaling of je lichaam, en word je bewuster van (automatische) gedachten, gevoelens en fysieke reacties. Naast het richten van je aandacht, leer je meer open te staan voor wat er is, zonder te (ver)oordelen, dus op een ontspannen manier te zijn met wat er is. Mindfulness kun je oefenen in de daarvoor ontwikkelde (meditatie)oefeningen die je in de training leert, maar ook in het leven van alledag, door iets gewoons met aandacht te doen.

Kijk in de Studentbegeleiding-agenda op myeur.nl wanneer de eerstvolgende training wordt aangeboden.

Let op! Bij interesse van internationale studenten is de voertaal van deze workshop Engels.