Erasmus+ Aanvraagprocedure (stage)

Het international office van je faculteit meldt je na de selectie aan bij het International Office EUR. Hierna zul je per email informatie over de aanvraagprocedure ontvangen. Om je alvast hierop voor te bereiden, hebben we het proces hieronder kort omschreven.

Voor vertrek

 • Start aanvraag buitenlandverblijf in Osiris - Student
 • Vraag beurs aan in Osiris (na goedkeuring van International Office EUR)
 • Download 2 formulieren (Grant Agreement en Learning Agreement Traineeship)
 • De 2 formulieren invullen en door het international office van je faculteit hier en de organisatie waar je stage gaat lopen laten ondertekenen. Originele handtekeningen zijn niet nodig, een gescande versie is voldoende.
 • Uploaden Grant Agreement en Learning Agreement Traineeship in Osiris
 • Als je naar een bestemming gaat waar de hoofdtaal Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans is, dien je vóór vertrek een online taaltoets af te leggen. De test duurt ca. 40 minuten. Per e-mail ontvang je een uitnodiging voor de test. Native speakers zijn vrijgesteld van deze test.

Tijdens verblijf in het buitenland

 • Wijzigingen in de verwachte duur zoals opgegeven in de grant agreement dienen binnen 4 weken gemeld te worden via het "Changes to internship duration" formulier.
 • Als je naar een bestemming gaat waar de hoofdtaal Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans is, kun je tijdens je verblijf een gratis online taalcursus doen in de genoemde talen. Heb je belangstelling voor deze cursus, meld je dan aan via erasmusbeurs@eur.nl.

Na terugkomst in Nederland

Binnen 30 dagen na terugkomst dienen de volgende documenten volledig ingevuld en ondertekend ingeleverd te worden.

 • Learning Agreement, deel III after mobility
 • Traineeship Certificate
 • Als je naar een bestemming gaat waar de hoofdtaal Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans is, dien je na terugkomst een online taaltoets af te leggen. De test duurt ca. 40 minuten. Per e-mail ontvang je een uitnodiging voor de test. Native speakers zijn vrijgesteld van deze test.

Deze formulieren dienen gemaild te worden naar erasmusbeurs@eur.nl. Een uitgebreide uitleg over de te volgen stappen en formulieren worden verstuurd door het International Office EUR.

Betaling

Het eerste deel van de beurs (75%) wordt overgemaakt na goedkeuring van de Grant Agreement in Osiris. Het laatste deel (25%) na ontvangst van alle vereiste documenten.

Terugbetalen

Indien niet aan alle voorwaarden voldaan wordt of niet alle documenten tijdig worden ingeleverd dient de gehele beurs terugbetaald te worden.

Vragen

Eventuele vragen over de procedure kun je mailen naar erasmusbeurs@eur.nl.

Download de Praktische Gids

Download hier deze praktische gids over studeren en stages in het buitenland

Download de Praktische Gids