Holland Scholarship Erasmus University

Het Holland Scholarship Erasmus University is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én de Erasmus Universiteit Rotterdam. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER) met uitzondering van Turkije. Turkije neemt deel aan het Erasmus+ Programma. De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring.

Meld je aan voor het Holland Scholarship Erasmus University!

Voor wie?

Het Holland Scholarship Erasmus University is bedoeld voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de EER.

Beurs

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

Selectievoorwaarden

  • Je volgt een voltijd opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;
  • Je bent geselecteerd door je faculteit voor uitwisseling of stage in een land buiten de EER;
  • Je gaat voor minimaal drie maanden en 15 ECTS naar het buitenland;
  • Je komt niet in aanmerking voor het Holland Scholarship Erasmus University wanneer je in het kader van een double degree of een joint degree voor een jaar naar het buitenland gaat;
  • Jouw faculteit kan nog specifieke selectiecriteria toevoegen. Kijk voor meer informatie op de pagina van je faculteit.

Aanvragen

De beurs aanvragen kan vanaf 1 november 2017. De deadline verschilt per faculteit. Voor meer informatie, ga naar de website of contactpagina van jouw faculteit (zie links hieronder).

De beurs wordt niet aangeboden aan studenten van het 'Erasmus School of Health Policy & Management', het 'Institute for Housing and Urban Development Studies' en het 'International Institute of Social Studies'.

WilWeg

Op www.wilweg.nl/hollandscholarship vind je informatie over het Holland Scholarship. Wil je meer algemene informatie over de mogelijkheden voor een studie, stage of onderzoek in het buitenland en ervaringen van anderen? Kijk dan op www.wilweg.nl.

Download de Praktische Gids

Download hier deze praktische gids over studeren en stages in het buitenland

Download de Praktische Gids