"Alle scholen verzamelen!"

Alle Scholen Verzamelen - Drinkable Rivers

Voor Alle Scholen Verzamelen 2020 gaan zo veel mogelijk schoolklassen door heel Nederland aan de oever van een nabijgeklegen rivier, kanaal of sloot aan de slag met het meten van de waterkwaliteit.

De Wetenschapsknooppunten focussen zich dit jaar voor de nieuwe editie van Alle Scholen Verzamelen op het monitoren van waterkwaliteit in samenwerking met Drinkable Rivers!  Drinkable Rivers laat lokale mensen hun rivier weer ervaren en monitort samen met hen de waterkwaliteit. Met dit zogenoemde citizen science project verzamelt Drinkable Rivers niet alleen waardevolle data over de waterkwaliteit van zoete wateren in Europa, maar vergroten ze vooral de betrokkenheid en het bewustzijn over de waarde van ons water.

Scholieren meten waterkwaliteit

Voor Alle Scholen Verzamelen 2020 gaan zo veel mogelijk schoolklassen door heel Nederland aan hun zoetwateroever (rivier, kanaal, of sloot) aan de slag met het meten van de waterkwaliteit. De metingen zullen plaatsvinden in de Week van Ons Water, dus reserveer alvast in de agenda: 15 mei 2020. Drinkable Rivers werkt in dit internationaal en langlopende onderzoek onder andere samen met University College Roosevelt om de verzamelde data te analyseren. Lees meer over het project op deze website (binnenkort ook in het Nederlands).

Aanmelden kan tot 1 april op deze link