Lesactiviteit

Helaas is ook het Wetenschapsknooppunt genoodzaakt om alle activiteiten tijdelijk te staken als gevolg van het nieuwe coronavirus. 

De EUR volgt de richtlijnen van het RIVM nauwgezet en heeft daarom besloten om alle (les)activiteiten in ieder geval tot en met 6 april af te zeggen. In een later stadium wordt geïnventariseerd of en hoe de geannuleerde activiteiten worden ingehaald of hervat. Voor deze en alle overige informatie betreffende de EUR en het Coronavirus wordt www.eur.nl/corona zeer regelmatig geüpdatet. 

Het Wetenschapsknooppunt biedt verschillende lesactiviteiten aan. Informatie over deze activiteiten kunt u hieronder vinden.

Workshops onderzoekend leren in de klas

Een elftal workshops in de thema’s afvalverwerking, rechten, filosofie, economie, geneeskunde en psychologie, verzorgd op de eigen locatie door een student-docent van de Erasmus Universiteit. Deze workshops kunnen los of in een oplopende reeks afgenomen worden. 

Expeditie Moendoes

Expeditie Moendoes is een spel waarmee leerlingen in twee uur tijd kennismaken met de essentie van wetenschappelijk onderzoek. Twee studenten van de Erasmus Universiteit begeleiden dit spel in de klas: een leuke en leerzame introductie op wetenschap en onderzoekend leren.

Mini Med School

Een student van het Erasmus MC verzorgt samen met een PABO student van Thomas More Hogeschool een interactief programma over wisselende thema's.