Lessenseries

Helaas is ook het Wetenschapsknooppunt genoodzaakt om alle activiteiten tijdelijk te staken als gevolg van het nieuwe coronavirus. 

De EUR volgt de richtlijnen van het RIVM nauwgezet en heeft daarom besloten om alle (les)activiteiten tot en met 6 april af te zeggen. In een later stadium wordt geïnventariseerd of en hoe de geannuleerde activiteiten worden ingehaald of hervat. Voor deze en alle overige informatie betreffende de EUR en het Coronavirus wordt www.eur.nl/corona zeer regelmatig geüpdatet. 

Het Wetenschapsknooppunt biedt verschillende lessenreeksen aan voor meer- en hoogbegaafde kinderen uit de bovenbouw. Hiervoor zijn verschillende opties:

Erasmus Junior College

Na een startcollege op de Erasmus Universiteit komt een student-docent naar school om in zes lessen aan de slag te gaan met onderzoekend leren. Onderaan deze pagina vindt u een kort introductiefilmpje over dit programma. Deze versie van het Erasmus Junior College is aan te raden voor scholen die meer dan 8 plusleerlingen of hoogbegaafde leerlingen willen laten participeren.

Erasmus Junior College - 'Klasje op de EUR'

Na een startcollege op de Erasmus Universiteit gaan de leerlingen in zes lessen aan de slag met onderzoekend leren op locatie van de Erasmus Universiteit. Deze versie van het Erasmus Junior College is aan te raden voor scholen die minder dan 8 plusleerlingen per lessenreeks willen laten participeren.  Voor  dit programma kunnen ook individuele kinderen worden aangemeld. Vervolgens worden deze leerlingen samen met pluskinderen van andere basisscholen ingedeeld in een klasje van minimaal 4 en maximaal 15 kinderen.

Erasmus Junior College - Hoogbegaafde leerlingen

Na een startcollege op de Erasmus Universiteit gaan de leerlingen in zes lessen aan de slag met onderzoekend leren op locatie van de Erasmus Universiteit. Voor dit programma kunnen hoogbegaafde leerlingen worden aangemeld. Vervolgens worden deze leerlingen samen met hoogbegaafde leerlingen van andere basisscholen ingedeeld in een klasje van minimaal 4 en maximaal 15 kinderen.

Kindercollege

Het kindercollege is een interessante, verrijkende activiteit voor nieuwsgierige leerlingen van groep 7/8 van de basisschool. Dit programma bestaat uit drie onderdelen:

- Een introductieles op de basisschool, verzorgd door de eigen leerkracht
- Een college op de Erasmus Universiteit Rotterdam, verzorgd door een Wetenschapper
- Een afsluitende les op de basisschool, verzorgd door de eigen leerkracht

Erasmus Junior College Wetenschapsknooppunt