Extra aanbod Wetenschapsknooppunten

Let op! De informatie op deze pagina wordt niet meer ge-update. Veel activiteiten zijn nog wel beschikbaar. 

 

Landelijk aanbod Wetenschapsknooppunten

In deze Corona-tijd is de vraag naar verrijkende activiteiten niet anders dan normaal. Wij hebben een van onze E-tivities aangepast zodat deze door iedereen zelfstandig en online te volgen is. Ook hebben wij een werkboekje ontwikkeld om de nieuwsgierige houding extra te oefenen! 

Onder ons eigen aanbod staat  het aanbod van onze collega Wetenschapsknooppunten. Alle activiteiten op deze website zijn zelfstandig thuis te doen en helemaal gratis. 

 

Geneeskunde

E-tivity Geneeskunde

Maak kennis met Sterre. Sterre neemt je mee in de stappen van een goed, wetenschappelijk onderzoek aan de hand van aansprekende en vakinhoudelijke kennis over Geneeskunde. 

Download het E-tivity boekje en bekijk het filmpje hiernaast. Stap voor stap wordt in het filmpje uitgelegd wat je gaat onderzoeken. Het leukste is om samen met een klasgenoot (op afstand) af te spreken dat jullie aan de E-tivity gaan werken. Dan kan je samen een groter onderzoek opzetten!

Dowload het E-tivity boekje

Oefen je nieuwsgierige houding!

Oefen jezelf, om net als de studenten en wetenschappers op de universiteit, nieuwsgierig te zijn naar de wereld om je heen! Neem een nieuwsgierige houding aan, dat wil zeggen: vanaf nu kijk je naar alles alsof je het voor het eerst ziet. Stel overal nieuwsgierige vragen over. Deze nieuwsgierige vragen kunnen een begin zijn van een onderzoek.

Download hier een hulpmiddel om je nieuwsgierige houding te oefenen.

Download leerlingboekje

Erasmus MC: Corona Uitgelegd

Wat is een corona eigenlijk? En hoe werkt een virus precies? Waarom helpt ontelbaar vaak je handen wassen, die anderhalve meter afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven?

Dit is voor kinderen soms moeilijk te begrijpen en uit te leggen. Daarom hebben we animaties over het coronavirus gemaakt, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar. 

Facebook Live sessies – twee live vragenuurtjes

Kinderen beleven deze periode op hun eigen manier en hebben vaak hele andere vragen dan volwassenen. Daarom krijgen ze nu de gelegenheid om vragen te stellen aan wetenschappers. Tijdens een live vragenuurtje op Facebook zullen viroloog Annemiek van der Eijk en Reina Sikkema, dierenarts en virusonderzoeker, vragen van kinderen (en hun ouders) over het coronavirus beantwoorden. 

Meer informatie en link naar Live-sessies

Het aanbod van de overige Wetenschapsknooppunten: 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen