Studeren in Rotterdam

Innovatief en vooruitstrevend; zo kun je Rotterdam het best omschrijven. Gezellige bars, hippe restaurants en in de zomer de festivals. En al die bedrijven die de Rotterdamse skyline vormen? Je toekomstige werkgever zit om de hoek van de universiteit!

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam wordt al jaren genoemd als de place to be in Europa of zelfs in de wereld. Een havenstad vol historie, met het beste van veel culturen en superinteressante musea: what's not to like? Ook op uitgaansgebied is er altijd iets te beleven! Zelfs de Lonely Planet schrijft dolenthousiast over jouw toekomstige studiestad.

Rotterdams studentenleven

Als je het leuk vindt kun je je aansluiten bij een studenten- of studievereniging. Naast veel gezelligheid helpen zij je ook bij studeren en je bouwt bovendien een groot netwerk op. Handig. Ook op de campus is van alles te beleven: in het nieuwe theater van het Erasmus Paviljoen zijn vaak debatten en concerten. Leuke ontspanning naast het studeren!

Sporten aan de EUR

Roeien bij Skadi, dansen bij de Erasmus Dance Society of voetballen bij Antibarbari: de verenigingen van Erasmus Sport zorgen ervoor dat je in goede conditie blijft. In het nieuwe sportcentrum op de campus kan je praktisch alle sporten die je kunt bedenken beoefenen. Topsporters zitten hier ook goed: Erasmus Sport helpt bij het maken van een passend studieprogramma.

Eurekaweek

Je studententijd begin je goed met de Eurekaweek. In vier dagen leer je de stad, het studentenleven en de universiteit kennen. Je gaat naar een feestje (of twee) van de studentenverenigingen, doet een City Tour en ontdekt de cultuur van Rotterdam. De meeste vriendschappen sluit je zo al voor het eerste college in september begint.

Erasmus Universiteit op YouTube

Bekijk de video's van de EUR en kom meer te weten over studeren in Rotterdam.