Deelnemers
De Eurekaweek zal plaatsvinden van 17 augustus t/m 20 augustus

Deelnemers

Wat is de Eurekaweek?

Let op: de Eurekaweek is geen ontgroeningsweek!

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en zal dit jaar plaatsvinden van 17 augustus tot en met 20 augustus 2020. Het maakt niet uit of je begint aan een bachelor, pre-master of een masteropleiding: als je begint met studeren in Rotterdam, introduceren wij jou graag in het leven als Rotterdamse student! EUREKA staat voor Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kennismakings Activiteiten. Deze week is de perfecte gelegenheid om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle aspecten van het studentenleven te ontdekken.

Tijdens de Eurekaweek maak je kennis met de Erasmus Universiteit Rotterdam, je medestudenten en de stad Rotterdam. Op basis van deze drie pijlers stellen wij het programma samen en ben jij ervan verzekerd dat je na deze week alle kennis bezit om het maximale uit je studententijd te halen!

Voorafgaande aan de Eurekaweek word je ingedeeld in groepjes met ongeveer 15 medestudenten die allemaal dezelfde studie gaan doen als jij. Je zal gedurende de week begeleid worden door twee ouderejaars studenten van je eigen studie (gidsen). Met dit groepje zul je gedurende de Eurekaweek kennis maken met de Erasmus Universiteit Rotterdam, je studie en studiegenoten, de studentenverenigingen, de faculteitsverenigingen, de sportverenigingen en natuurlijk de stad Rotterdam.

Je studententijd begint nu!

Voor wie wordt de Eurekaweek georganiseerd?

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bedoeld voor alle aankomende studenten aan de EUR. Het maakt niet uit of je aan een bachelor, pre-master op master begint. Ook wanneer je al enige tijd in Rotterdam woont, is het zeker belangrijk om aan de Eurekaweek deel te nemen. Je leert namelijk niet alleen de stad kennen, maar ook je nieuwe studie(genoten), studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen. Bovendien krijg je gedurende de week veel informatie die van pas kan komen tijdens je studie. Wij houden bij de indeling van de groepjes rekening met je studierichting en in welke studiefase je zit.

Neem deel aan de meest unieke en onvergetelijke Eurekaweek!

De belangrijkste reden om mee te doen aan de Eurekaweek is om kennis te maken met alle aspecten van de universiteit, je studie en het studentenleven. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke redenen waarom je deze week niet mag missen:

  • Uit eigen ervaring weten wij dat tijdens de Eurekaweek vriendschappen ontstaan die je je gehele studie (en daarna) blijven bestaan. Daarnaast is het fijn om alvast je medestudenten te leren kennen voordat je in de grote collegezaal zit!

  • De universiteit heeft jou als student veel te bieden. Tijdens de Eurekaweek leer je de campus en al haar mogelijkheden kennen. Ook leer je de plekken kennen waar je tijdens je studie vaak zult komen.

  • Tijdens de Eurekaweek zal je door middel van een interactieve game rondgeleid worden door Rotterdam. Ook wanneer je uit de omgeving van Rotterdam komt, zorgen wij ervoor dat je plekken te zien krijgt die je nog niet kent!

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom de Eurekaweek via onze social media en praat mee over de Eurekaweek via #Eurekaweek op Facebook en Instagram!

  Blijf op de hoogte via Instagram!