Duurzaamheid

Een van de speerpunten van de Eurekaweek is duurzaamheid. Duurzaamheid is een thema dat steeds meer onder de aandacht wordt gebracht en wat steeds belangrijker wordt. Niet alleen vanuit de universiteit, maar ook vanuit de gemeente Rotterdam wordt er aangespoord om duurzaam te ondernemen. De Eurekaweek levert graag een bijdrage aan deze ontwikkelingen. Zowel tijdens de week zelf, als tijdens de voorbereidingen erop proberen wij steeds voor de meest groene en duurzame optie te kiezen. Dit doen wij samen met duurzaamheidsorganisaties van de EUR en andere partners. Hoewel we nog heel veel kunnen verbeteren, hebben we dit jaar al een aantal grote stappen gezet!

Wat doen wij?

Tijdens de voorbereiding hebben we duurzaamheid altijd meegenomen in het proces. Producten die wij hebben laten produceren zijn op een zo duurzaam mogelijk wijze tot stand gekomen. Zo zijn alle brieven op gerecycled papier geprint en is al het drukwerk duurzaam. Ook hebben we onze zendingen gehalveerd door geen papieren post meer naar buitenlandse studenten te sturen. Daarnaast zijn sommige papieren uitingen geschrapt, en is ervoor gekozen om geen programmaposters meer te drukken en uitnodigingen voor de week alleen nog maar per e-mail te versturen. Een belangrijk streven van het bestuur is om, na een succesvolle pilot van vorig jaar, de hele week gebruik te gaan maken van duurzame hardcups.

Duurzame Introductie Stunt 2020

Ook dit jaar zal de Eurekaweek weer meedoen aan de duurzame introductie stunt (DIS). De DIS is een jaarlijks terugkerende wedstrijd om de introductietijd zo duurzaam mogelijk te maken. De Eurekaweek zal dit jaar weer meedoen voor de titel “Meest Duurzame Introductieweek”. In ons duurzaamheidsplan staan alle punten waar wij op zullen inzetten om deze titel te behalen.

MVO verklaring

Het Eurekaweekbestuur heeft een MVO verklaring ondertekend waarin het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt onderstreept.