Eurekaweekbestuur 2020

Wil jij deel uitmaken van het Eurekaweekbestuur?

De Eurekaweek nadert en met de leukste introductieweek van Rotterdam in zicht, is het ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuw Eurekaweekbestuur. Als Eurekaweekbestuur ben je verantwoordelijk met een team om een hele introductieweek te organiseren.

 • Sander Doude van Troostwijk 
  Voorzitter  
  Studie: MSc Accounting & Financial Management

  De week waarin mijn eerste herinneringen als student zijn ontstaan, de Eurekaweek. In 2015 ben ik geïntroduceerd aan de stad Rotterdam, de Erasmus Universiteit en het studentenleven in een fantastische week. Samen met duizenden medestudenten dit nieuwe hoofdstuk in je leven beginnen is iets wat je nooit zal vergeten.
  Aankomend studenten helpen met het maken van deze eerste herinneringen is een eervolle taak. Nadat ik in 2019 gezien had hoe het is om zo’n gigantisch evenement te organiseren, was ik ervan overtuigd dat ik dit ook wilde.
  Dit jaar zullen 8 anderen en ik keihard ons best doen om wederom een onvergetelijke Eurekaweek te organiseren die ervoor zal zorgen dat jij de mooiste tijd van je leven goed begint.

 • Lisette van Noort    
  Penningmeester
  Studie: Economie en Bedrijfseconomie

  Mijn Eurekaweek avontuur startte in 2016 als deelnemer. Het was een geweldige ervaring en ik heb toen vrienden gemaakt die ik nu nog steeds dagelijks spreek. Om deze bijzondere week nog een keer mee te maken besloot ik mij in 2018 aan te melden voor de crew. Het was hard werken maar het was enorm gaaf om samen met het bestuur en de rest van de crew terug te kunnen kijken op een geslaagde week. In 2019 ben ik hoofdcrewer geweest en dit gaf voor mij de doorslag om te solliciteren voor het Eurekaweekbestuur. 

  Dit jaar ben ik als Penningmeester verantwoordelijk voor de financiële kant van de Eurekaweek. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle betaalsystemen die tijdens de week gebruikt worden en houd ik mij bezig met de duurzaamheid. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de rest van mijn bestuur de allermooiste week van het jaar te organiseren en ik hoop je daar in augustus te zien! 

 • Roosmarijn Peters
  Acquisitie
  Studie: Liberal Arts & Sciences - University College

  Iedereen zegt altijd dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Ik begreep dit eigenlijk nooit zo goed, totdat ik in 2014 de Eurekaweek liep. Toen begreep ik pas dat het studentenleven niet alleen draait om het doen van een studie die bij jou past, maar misschien nog meer om alles daaromheen. De Eurekaweek is de perfecte kans om een basis te leggen voor je studententijd in Rotterdam.  Zelf heb ik een geweldige week gehad, en door de jaren heen ben ik daarom altijd betrokken geweest bij de Eurekaweek. Na crew en hoofdcrew te zijn geweest was het dit jaar tijd om zelf als bestuurslid een geweldige week neer te zetten. Als commissaris acquisitie ga ik dit jaar samen met Koen over al het contact met de vele verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de Eurekaweek. Samen halen we de sponsors binnen die onmisbaar zijn voor het neerzetten van een onvergetelijke week!

 • Koen Zwiep
  Acquisitie
  Studie: MSc Behavioural Economics

  Toen ik in 2015 begon met studeren in Rotterdam heb ik deelgenomen aan de Eurekaweek. Nog steeds heb ik geweldige herinnering aan deze week, het was de best mogelijke manier om mijn tijd in Rotterdam te beginnen. In 2017 heb ik als gids de Eurekaweek gelopen om deze geweldige week opnieuw te beleven. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat ik onderdeel van de Eurekaweek organisatie wilde worden.
  Komend jaar ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor het contact met verschillende bedrijven en organisaties. Daarnaast maak ik deel uit van het duurzaamheidsteam. Ik kijk er naar uit om een fantastische Eurekaweek neer te zetten en alle nieuwe studenten van de Erasmus Universiteit te verwelkomen in het prachtige Rotterdam. Zie jullie in Augustus!

 • Sofie Dorrepaal
  Interne betrekkingen
  Studie: Economie en Bedrijfseconomie

  In 2016 heb ik de Eurekaweek voor het eerst meegemaakt als deelnemer. Tijdens deze week heb ik nieuwe vrienden gemaakt, de stad Rotterdam leren kennen en me ingeschreven bij meerdere verenigingen. De Eurekaweek heeft me veel geboden en ik weet zeker dat als ik niet had deelgenomen, mijn studentenleven heel anders zou zijn gelopen. Omdat ik weet hoe groot de invloed van de Eurekaweek is op het verloop van het leven van studenten, wilde ik deel uitmaken van de organisatie van deze geweldige week. In 2018 heb ik de Eurekaweek als crewer van dichterbij ervaren. Dit jaar heb ik de eer om als Commissioner of Internal Affairs deel uit te mogen maken van het Eurekaweekbestuur. Als Commissioner of Internal Affairs ben ik verantwoordelijk voor het contact en de overeenkomsten met de bij de universiteit aangesloten verenigingen. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar het organiseren van deze onvergetelijke week!

 • Lieke van der Meule
  Deelnemers & Gidsen
  Studie: Criminologie

  Toen ik in 2017 van een klein dorpje in Brabant verhuisde naar Rotterdam, wist ik totaal niet wat me te wachten stond. Deelnemen aan de Eurekaweek heeft me ontzettend geholpen met ervoor zorgen dat ik me thuis voelde in deze grote stad. De mensen die ik heb ontmoet tijdens de Eurekaweek, zijn nu nog steeds mijn beste vrienden. In 2019 heb ik de Eurekaweek vanuit een ander oogpunt ervaren: als gids. Toen ik zag wat de Eurekaweek niet alleen voor mij betekende, maar ook voor 4000 andere studenten, wist ik zeker dat ik een grotere rol wilde spelen in de organisatie en zodoende andere (eerstejaars) studenten helpen met hun plekje vinden in Rotterdam. Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met deelnemers en gidsen voorafgaand, tijdens en na de Eurekaweek. Wat ik het leukste vind aan mijn functie, is dat ik zo dicht bij de personen sta die er tijdens de week het meeste toe doen: de deelnemers en gidsen! Ik kijk er naar uit om al jullie blije gezichten te zien in augustus! 

 • Daniel Osorno van Wissen
  Marketing
  Studie: Rechtsgeleerdheid & Filosofie

  In 2017 heb ik zelf deelgenomen aan de Eurekaweek. Voor mij was het persoonlijk een grote stap om me aan te melden. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten en het was allemaal nieuw en spannend omdat ik toen pas 7 jaar in Nederland woonde. Ik heb destijds een kaartje gekocht, terwijl ik nog niet zeker wist of ik deel wilde nemen. Een week voor de Eurekaweek lag ik nog op een strand in Spanje, maar besloot uiteindelijk toch dat ik terug naar Nederland wilde vliegen om mee te doen. 

  Uiteindelijk was de Eurekaweek mijn favorite week van het jaar. Vanaf het eerste moment voelde ik al dat de week een fantastisch begin van mijn studententijd in Rotterdam zou zijn! 

  Naast mijn jaar als deelnemer heb ik de Eurekaweek verder meegemaakt als gids en als crew. Ik vond het mooi de Eurekaweek van zo dichtbij mee te mogen maken en wist toen zeker dat ik de Eurekaweek zelf wilde organiseren. Nu ben ik met mijn functie Marketing verantwoordelijk voor alle promotie en grafische zaken van de week; een functie die goed bij mij past en waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb ontzettend veel zin om samen met mijn bestuursgenoten een wonderbaarlijke week te organiseren.

 • Lennert Vlaar
  Events & Logistiek
  Studie: Bestuurskunde

  Toen ik in 2016 begon met studeren in Rotterdam, een nieuwe stad waar ik weinig mensen kende, nam ik de keuze om mee te doen aan de Eurekaweek. Deze geweldige week gaf mij de kans om de stad Rotterdam, het studentenleven en nog belangrijker nieuwe vrienden te leren kennen. Ik had zo’n leuke tijd dat ik mij in 2017 heb aangemeld voor de crew, in 2018 gids was en in 2019 weer als crew mee heb geholpen. Door al die fantastische ervaringen, heb ik besloten dat ik zelf mee wilde helpen aan het organiseren van iedereens favoriete week.Als Events & Logistiek ben ik verantwoordelijk voor de plattegronden, invulling van de evenementen en ervoor zorgen dat iedereen een mooie tijd beleeft. Samen met mijn 8 bestuursgenoten ben ik ervan overtuigd dat we een fantastische week zullen organiseren. Ik kijk er naar uit om je in August te ontmoeten!

 • Hannah Koning
  Events & Crew
  Studie: MSc Healthcare Management

  Ik begon mijn studie aan de Erasmus Universiteit in 2016, waarbij ik direct in aanraking kwam met de Eurekaweek, als deelnemer. Ik heb dit dan ook ervaren als de beste start van mijn studie. Tijdens de week heb ik veel mensen leren kennen en heb ik de tijd van mijn leven gehad. Afgelopen jaar besloot weer onderdeel uit te willen maken van deze prachtige week, maar dan nu achter de schermen. Ik besloot te solliciteren voor de crew en dit bleek de beste beslissing ooit. Het was een week om nooit meer te vergeten. Hierna koos ik er dan ook voor te solliciteren voor het Eurekaweekbestuur 2020 en met trots heb ik één van de plekken binnen dit bestuur weten te bemachtigen. Wat mij zo aanspreekt aan mijn functie is het nauwe contact en de aansturing van de leukste vrijwilligersgroep die er is en natuurlijk de nauwe betrokkenheid bij vrijwel alle evenementen.