Organisatie

Wie organiseert de Eurekaweek?

Om de Eurekaweek tot een succes te maken, wordt er ieder jaar een team van ouderejaars studenten aangesteld als medewerker van de Erasmus Universiteit Rotterdam: het Eurekaweekbestuur; zij dragen zorg voor de organisatie van de Eurekaweek en zijn eindverantwoordelijk. Ze houden zich onder andere bezig met het samenstellen van het programma, het aanvragen van vergunningen, het indelen van de groepjes, het maken van het programmaboekje en de samenwerking met de Erasmus Universiteit en de Gemeente Rotterdam. Hier zijn zij vanaf januari full-time mee bezig.

De Eurekaweek volgend jaar zelf organiseren? Dat kan! In de loop van het jaar gaan wij op zoek naar opvolgers, houd hiervoor de website en onze social media pagina's in de gaten of klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Eurekaweek Crew

Tijdens de Eurekaweek wordt het bestuur bijgestaan door de onmisbare Eureka-Crew. Zij ondersteunen het bestuur onder andere bij het klaarzetten en opruimen van de programmaonderdelen en ze zijn beschikbaar om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Eurekaweek Crew

Eurekaweek Gidsen

Daarnaast kent de Eurekaweek nog een klein leger aan gidsen, die de hele week verantwoordelijk zijn voor hun eigen deelnemersgroepje en hen begeleiden tijdens de activiteiten. Ieder deelnemersgroepje heeft namelijk twee gidsen van dezelfde studie.

Eurekaweek Gidsen

Gidsencommissie

In 2018 is de gidsencommissie in het leven geroepen, die het bestuur ondersteunt tijdens de gidsenwerving. Deze commissie bestaat uit een aantal Erasmus studenten die helpen met de selectie en training van een grote groep gidsen om te zorgen dat de begeleiding tijdens de week optimaal is. Het aanmelden voor de gidsencommissie is niet meer mogelijk.

Gidsencommissie

Media Commissie

De mediacommissie bestaat sinds 2019, het ondersteunt de commissaris Marketing van het Eurekaweekbestuur tijdens de Eurekaweek. Deze commissie is verantwoordelijk voor het beheren van de social media kanalen en daarnaast is het actief betrokken in het creatieve denkproces bij het creeren van content.

Mediacommissie

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom de Eurekaweek via onze social media en praat mee over de Eurekaweek via #Eurekaweek op Facebook en Instagram!

Blijf op de hoogte via Instragram!