Studie

De Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat sinds 1 februari 1973 en staat bekend om haar internationale oriëntatie, in de vorm van veel contacten, uitwisselingen en onderzoekssamenwerking met universiteiten in het buitenland. Het geven van onderwijs is niet de enige taak van een universiteit, al kom je hier wel veel mee in aanraking als eerstejaarsstudent. 

Studie- of Carrièrekeuze

 • Alle studies op de universiteit behoren tot een van de volgende faculteiten:

  Het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek vormen de kerntaken van de universiteit. Het onderwijs dat je zult gaan volgen is gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt, zowel in Rotterdam als in de rest van de wereld. Sommige studies leiden je op tot wetenschappelijk onderzoeker. De blik is dus niet alleen nationaal gericht, maar zeker ook internationaal.

  Ook in het onderwijs komt dit naar voren: er zijn veel Engelstalige opleidingen, die mede door veel buitenlandse studenten gevolgd worden. Daarnaast heb je als student veel mogelijkheden om een deel van je studie aan een buitenlandse universiteit te volgen.

  Natuurlijk kun je ook eens een kijkje nemen op de site van de universiteit: www.eur.nl

  De studieverenigingenzijn gekoppeld aan specifieke studies. Als lid van een studievereniging geniet je vele voordelen, zoals bijvoorbeeld korting op boeken, studiereizen en leuke feesten voor jou en je studiegenoten. Studieverenigingen worden geleid door ouderejaars studenten. Ook kun je plaats nemen in een commissie en op deze manier organisatorische ervaring opdoen.

 • Heb je hulp nog bij het maken van een juiste studie- of carrièrekeuze? Wil je tijdens een persoonlijk gesprek jouw mogelijkheden met betrekking tot je studie/masterkeuze en of je loopbaan bespreken of wil je deelnemen aan sollicitatievaardigheden workshops?

  Onze loopbaanadviseurs helpen je graag verder. Je kunt voor de volgende services bij hen terecht*:

  • Individuele begeleiding (hier kun je je loopbaan en studiekeuze vragen bespreken)
  • Workshops waarin je sollicitatievaardigheden eigen maakt. Over diverse sollicitatie en studiekeuze onderwerpen bieden we workshops aan: voorbereiding sollicitatiegesprek, CV en motivatiebrief, netwerken, LinkedIn, master/studiekeuze, strategie om een baan te vinden)
  • Zelfanalyse oefeningen voor zelfassessment en persoonlijkheidsanalyses
  • CV & LinkedIn checks

  Op de website vind je meer informatie over:

  • CV en sollicitatietips
  • Hoe je je voorbereidt op je loopbaan
  • Hoe je studiekeuze/switch maakt (bachelor of master)

  Op de facebookpagina vind je meer informatie over:

  • Interessante artikelen in de media
  • Actuele vacatures voor stages, traineeships en bijbaantjes
  • Updates over onze workshops en andere diensten

  *Al de diensten worden in zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom de Eurekaweek via onze social media en praat mee over de Eurekaweek via #Eurekaweek op Facebook en Instagram!

Blijf op de hoogte via Instagram!