Ouders

Informatie voor ouders

Let op: De Eurekaweek is geen ontgroening!

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van Erasmus Universiteit Rotterdam. De stap van het voortgezet- naar het hoger onderwijs wordt vaak ervaren als een grote stap. Uw zoon/dochter gaat voor het eerst studeren en als eerstejaars student zal hij/zij hoogstwaarschijnlijk nog onbekend zijn met het (studenten)leven in Rotterdam. Om deze reden wordt elk jaar de Eurekaweek georganiseerd. Tijdens deze week staat alles in het teken van kennismaken met de Universiteit, de medestudenten en de stad Rotterdam.

De Eurekaweek vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 augustus 2020. Het officiële programma begint dagelijks om 11.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Gedurende de Eurekaweek worden diverse activiteiten georganiseerd om de stad, de studie en het studentenleven te leren kennen. Het is gewenst dat uw zoon/dochter aan al deze activiteiten deelneemt, aangezien dit de beste manier is om kennis op de doen over het studeren aan de EUR.

Voorafgaande aan de Eurekaweek wordt uw zoon/dochter ingedeeld in een groepje van circa 15 studenten die allemaal dezelfde studie gaan doen. Zij zullen de gehele week begeleid worden door twee gidsen, ouderejaars studenten van meestal dezelfde studie.

Handig om te weten!

 • In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 zal de Eurekaweek dit jaar in een andere vorm plaatsvinden dan de afgelopen edities. De Eurekaweek is dit jaar opgedeeld in twee delen; drie fysiek dagen en één online dag. Gedurende de eerste drie dagen (maandag 17 tot en met woensdag 19 augustus) zullen de deelnemers verschillende activiteiten bezoeken, verdeeld over meer dan 100 locaties verspreid over de hele stad. Uiteraard worden bij al deze activiteiten de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

  De laatste dag, donderdag 20 augustus, zal volledig online plaatsvinden op ons interactieve digitale platform. Op dit platform zullen verschillende workshops, games en informatiesessies georganiseerd worden. Daarnaast vind je hier alle informatie die je moet weten over studeren aan de Erasmus Universiteit. 

  Updates zullen volgen via de onderstaande link:

 • Tijdens de drie fysieke dagen zal het avondeten verzorgd worden. Er zal iedere avond in kleine groepjes gegeten worden op de Universiteit of bij de verschillende studie-, studenten- en sportverenigingen.

  Let op: Ontbijt en lunch zal niet verzorgd worden. Hiervoor is uw zoon/dochter zelf verantwoordelijk.

 • Mocht uw zoon/dochter niet in de gelegenheid zijn om ’s avonds thuis te komen, bieden wij verschillende mogelijkheden tot overnachtingen aan. Voor meer informatie bekijk de onderstaande link.

 • De organisatie van de Eurekaweek week ligt in handen van het Eurekaweekbestuur, dat bestaat uit negen studenten die vanaf december fulltime bezig zijn met de organisatie van de Eurekaweek.

 • Heeft u vragen over de Eurekaweek die u niet kunt terugvinden bij de Frequently Asked Questions? Neemt u dan gerust contact op met de Commissaris Deelnemers & Gidsen, Lieke van der Meule, via de onderstaande link.

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom de Eurekaweek via onze social media en praat mee over de Eurekaweek via #Eurekaweek op Facebook en Instagram!

Blijf op de hoogte via Instagram!