Ouders

Informatie over de Eurekaweek voor ouders

Informatie voor ouders

Let op: De Eurekaweek is geen ontgroening!

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van Erasmus Universiteit Rotterdam. De stap van het voortgezet- naar het hoger onderwijs wordt vaak ervaren als een grote stap. Uw zoon/dochter gaat voor het eerst studeren en als eerstejaars student zal hij/zij hoogstwaarschijnlijk nog onbekend zijn met het (studenten)leven in Rotterdam. Om deze reden wordt elk jaar de Eurekaweek georganiseerd. Tijdens deze week staat alles in het teken van kennismaken met de Universiteit, de medestudenten en de stad Rotterdam.

De Eurekaweek vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 18 augustus 2022. Het officiële programma begint dagelijks om 11.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Gedurende de Eurekaweek worden diverse activiteiten georganiseerd om de stad, de studie en het studentenleven te leren kennen. Het is gewenst dat uw zoon/dochter aan al deze activiteiten deelneemt, aangezien dit de beste manier is om kennis op de doen over het studeren aan de EUR.

Voorafgaande aan de Eurekaweek wordt uw zoon/dochter ingedeeld in een groepje van circa 15 studenten die allemaal dezelfde studie gaan doen. Zij zullen de gehele week begeleid worden door twee gidsen, ouderejaars studenten van meestal dezelfde studie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen