Uitgaan

Studentenleven

Als je naar Rotterdam verhuist, wil je ervaren hoe het studentenleven is. Ontdek alles over uitgaan en studentenorganisaties.

Virtual experience

Studeren, sporten, koffie drinken

Leer de campus kennen

Rotterdam's favorieten

Bekijk de stad door de ogen van een student

Ervaar

Evenementen in Rotterdam

In Rotterdam vinden vele beroemde evenementen plaats, zoals International Film Festival Rotterdam (IFFR), Rotterdam Marathon, North Sea Jazz Festival en Wereldhavendagen.

Restaurants

Rotterdam is een ware culturele smeltkroes en biedt onderdak aan vele verschillende restaurants, bars, koffiebars, lunchrooms en afhaalplekken! Of je nu vegetariër, veganist, visliefhebber of een vleeseter bent, er is voor elk wat wils. In Katendrecht vind je veel kleine restaurantjes aan het Deliplein, terwijl je in de Witte de Withstraat tussen de hipsters bent. Meer zin in patat? Probeer Tante Nel, Pomms of Bram Ladage voor de ultieme patat-ervaring.

Wil je meer weten over eten en drinken in Rotterdam?

Musea & cultuur

Rotterdam herbergt veel verschillende soorten musea en kunstgalerijen. De woorden van Lonely Planet: 'Van de meest geavanceerde hedendaagse galerieën tot een van de oudste musea van Nederland, Rotterdam heeft een gevarieerde kunstcollectie en die is niet alleen beperkt tot musea - je vindt ook buitensculpturen, installaties en straatkunst verspreid over deze wereldstad.'

Heeft dit citaat een toevoeging nodig? Denk het niet! Ga naar buiten en bezoek de cultuur van Rotterdam!

Evenementen op de campus

Niet alleen in de stad, maar ook op de campus vinden elke week verschillende evenementen plaats, georganiseerd door verschillende afdelingen, faculteiten en verenigingen. Zo starten we het academisch jaar aan de EUR altijd met het HeartBeat Festival en organiseert Studium Generale het hele jaar door filmvertoningen, debatten en meer culturele evenementen. Wil je op de hoogte blijven?

Uitgaan in Rotterdam

Klaar voor het weekend? Het nachtleven in Rotterdam is zeer divers en heeft iets te bieden voor iedereen.