Blog

Op deze pagina vind je blogs over de verschillende (taal)onderwerpen van de verschillende talen.

• Het huis van Dahila

Op schermpjes van studenten kijk je ongevraagd hun woning binnen. Soms zie ik een virtuele achtergrond van een verlichte Brooklyn Bridge en bij mij zien ze een witte muur.

• Het ongeluk van het bezoek

Ik geef nu schermles. Via veel schermpjes kijk ik in zolderkamers en huiskamers. Soms hoor ik kinderen huilen of huisgenoten roepen en je ziet studenten die heel graag willen leren.

• Learning the lingo during lockdown: The challenges of the crisis

With the effects of the COVID 19 outbreak reaching the Netherlands early in March, we immediately began to see changes in the way classes were being run at LTC.

• Thumbnail

De dingen van Marc

Dag ventje op de fiets op de vaas met de bloem - ploem ploem -dag stoel naast de tafel - dag brood op de tafel. Zo begint Marc groet ’s morgens de dingen van Paul van Ostaijen.

• Sorry, I’m afraid I don’t agree: the English culture of apologising

When I first came to the Netherlands in 2001, I brought a bag of cultural habits with me that have brought an equally mixed bag of success with them.

• De behersening van Farzaah

Ik ben ook de man die ze een vreemde taal laat leren die ze moeten gebruiken in dit nieuwe land en in mijn hart ben ik een historicus die zoekt naar de nuance en de waarheid in de leugen.

• Erwin Kroll, weerman

Het weer van Erwin

Mahmoud schreef in zijn uitleg de prachtige zin ‘Het regende uitbundig.’ Lees deze zin nog een keer, ik heb dat een paar keer gedaan en werd er vrolijk van.

• LTC - Expressing the Problems around Expressions (2019)

Expressing the Problems around Expressions

Most people would probably agree that expressions in any language are a real challenge to learn. However, our daily conversation is often littered with idioms, proverbs and figurative speech.

• LTC - De wijsheid van Murat (2019)

De wijsheid van Murat

Gisteren kreeg ik een mailbericht van een student met de prachtige zin: ‘De tijd paste niet op mij.’

• LTC - Insights into Culture in conversation

Insights into Culture in conversation: why the way we speak means more than just words

Before starting on the real topic of this article, it should be said that when we talk about English speakers, we aren’t talking about a single culture. That would be impossible.