Blog

Op deze pagina vind je blogs over de verschillende (taal)onderwerpen van de verschillende talen.

• Afbeelding van een rivierkreeft

De curse of de riverlobster

Ik geef les aan exoten van wie sommige mensen vinden dat ze invasief zijn. Het zijn er te veel en je raakt ze nooit meer kwijt. De meesten spreken beter Engels dan mijn bloemenverkoper op de markt.

• Het verdriet van oude vrouwtjes

‘Je kunt iemand beroven van zijn geld of horloge maar het horloge uit de winkel van een juwelier roof je’. Zelden zag ik zoveel open monden en ogen op steeltjes.

De trukendoos van Mehiar

Dit hoofdstuk gaat over relaties, zei ik en vertelde dat een kerstboom versieren iets anders is dan een meisje versieren.

• De droom van Astera Mortezai

Dit is gebaseerd op een echte droom.

An indefinite article about the definite article

Learners of English will agree there are a multitude of different grammar pitfalls ready and waiting to trap them.

• LTC - De poort van Mohamad

De poort van Mohamad

Dat was, in iets minder dramatische bewoording, mijn opdracht: jouw vriend of vriendin komt voor het eerst naar jouw huis en jij beschrijft de route in een e-mail.

• The language of a pandemic

One of the interesting aspects of an event that affects us all globally is the new set of words it introduces to our international language.

• Experiencing language learning online

Since the beginning of the Corona virus restrictions that began midway through March, many language institutes, including LTC, have had to adapt their teaching to an online environment.

• Het huis van Dahila

Op schermpjes van studenten kijk je ongevraagd hun woning binnen. Soms zie ik een virtuele achtergrond van een verlichte Brooklyn Bridge en bij mij zien ze een witte muur.

• Het ongeluk van het bezoek

Ik geef nu schermles. Via veel schermpjes kijk ik in zolderkamers en huiskamers. Soms hoor ik kinderen huilen of huisgenoten roepen en je ziet studenten die heel graag willen leren.