ITP-TOEFL

Inschrijfdeadline is 6 Juni
Engels - Language & Training Centre (2017)

Wat kun je verwachten?

Een ITP-TOEFL toets (Institutional Testing Program) is een variant van een TOEFL-toets waarvan de behaalde resultaten alleen geldig zijn binnen de Erasmus Universiteit. De uitslag van de toets kun je gebruiken om je taalniveau aan te tonen voor toelating tot een studie of een Engelstalig (uitwisselings)programma. Controleer voordat je je inschrijft voor de toets of de uitslag geaccepteerd wordt door jouw opleiding (of de opleiding die je wilt gaan doen) binnen de EUR.

De toets bestaat volledig uit meerkeuzevragen en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Luistervaardigheid
 • Grammatica en schrijfvaardigheid
 • Leesvaardigheid

De ITP-TOEFL bestaat uit 140 multiplechoicevragen waarmee je lees-, schrijf- en luistervaardigheid worden getest. De toets neemt, inclusief uitleg, twee en een half uur in beslag. Elk examenonderdeel wordt apart beoordeeld en de resultaten van alle onderdelen samen vormen de eindscore. De totaalscore van de toets ligt tussen de 311 en 677 punten. Je ontvangt de uitslag maximaal drie weken na de toetsdatum.

Raadpleeg voor de toets het Test Taker Handbook. Daarin staat uitgebreid beschreven wat je van de toets kunt verwachten, en je vindt er voor elke sectie een aantal voorbeeldvragen en -teksten. De ITP-TOEFL die wij afnemen is 'level 1'. We raden je aan de voorbeeldvragen in dit document te bestuderen.

Startmomenten

DagTijdLocatieDeadline
Donderdag 20 juni10.00-12.30Campus Woudestein6 juni 2024

Let op: De ITP-TOEFL is een verkorte versie van de officiële TOEFL (TOEFL iBT) en wordt niet voor alle doeleinden geaccepteerd. De TOEFL iBT kan alleen via de website van ETS Global worden geboekt. Een TOEFL toets, kun je niet gebruiken voor toelating tot een cursus!

Oefenmateriaal voor de ITP-TOEFL

Informatie

PrijsDe kosten voor ITP-TOEFL toets bedragen € 90,-. Het scorerapport dat je van ons ontvangt is twee jaar geldig.
Mijn werkgever betaaltAls je werkgever voor je betaalt en de betaling via factuur moet plaatsvinden, vragen we je vooraf contact op te nemen via e-mail om hier afspraken over te maken. Uitleg over de betaalprocedure voor EUR medewerkers vind je hier
GroepenBij minder dan 12 inschrijvingen behoudt het LTC het recht op de toets te annuleren. Er is maximaal plek voor 20 personen.
Belangrijk om te weten
 • De ITP-TOEFL wordt circa 4x per jaar afgenomen op campus Woudestein
 • De toets neemt, inclusief uitleg, twee en een half uur in beslag.
 • Studenten met dyslexie kunnen extra tijd krijgen voor de toets. Om dit te regelen, dien je voor de deadline contact op te nemen met het LTC via e-mail (ltc@eur.nl). We ontvangen dan ook graag je dyslexieverklaring.
 • Je ontvangt het resultaat van je toets na circa 2 weken.
 • Let op! Sommige faculteiten of buitenlandse universiteiten accepteren geen ITP-TOEFL score, maar alleen het resultaat van een officiële TOEFL-toets. Er zijn twee varianten: Internet-based of Paper-based. Deze toetsen worden niet aangeboden door het LTC. Kijk voor meer informatie over de officiële TOEFL-toetsen en de dichtstbijzijnde testcentra op TOEFL.
VoorwaardenNa de inschrijfdeadline ontvang je per e-mail een bevestiging van de ITP-TOEFL met daarin verdere informatie over de toets. Door in te schrijven voor deze cursus ga je akkoord met onze voorwaarden. Voor vragen bekijk onze FAQ pagina
E-mailadres
ltc@eur.nl
Telefoonnummer
010 4081997

Whatsapp: +31 (0) 610604467

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen