ITP-TOEFL

Een ITP-TOEFL toets (Institutional Testing Program) is een variant van een TOEFL-toets waarvan de behaalde resultaten alleen geldig zijn binnen de Erasmus Universiteit. De uitslag van de toets kun je gebruiken om je taalniveau aan te tonen voor toelating tot een studie of een Engelstalig (uitwisselings)programma. Controleer voordat je je inschrijft voor de toets of de uitslag geaccepteerd wordt door jouw opleiding (of de opleiding die je wilt gaan doen) binnen de EUR.

Let op! De ITP-TOEFL is een verkorte versie van de officiële TOEFL (TOEFL iBT) en wordt niet voor alle doeleinden geaccepteerd. De TOEFL iBT kan alleen via de website van ETS Global worden geboekt. Een TOEFL toets, kun je niet gebruiken voor toelating tot een cursus!

Wat kun je verwachten?

De toets bestaat volledig uit meerkeuzevragen en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Luistervaardigheid
  • Grammatica en schrijfvaardigheid
  • Leesvaardigheid

Ongeveer drie weken na de toets zijn de resultaten bekend. Per e-mail word je geïnformeerd over waar en wanneer je je scorerapport kunt afhalen.

Studenten met dyslexie

Studenten met dyslexie kunnen meer tijd krijgen om deze toets te maken. Indien nodig kan de toets vergroot worden. Het is noodzakelijk om voor de inschrijfdeadline een e-mail te sturen naar het LTC (ltc@eur.nl) om duidelijk te maken waar je behoefte aan hebt. Voeg bij deze e-mail je dyslexieverklaring toe.

Wat kost een ITP-TOEFL?

De kosten voor ITP-TOEFL toets bedragen € 85,-. Het scorerapport dat je van ons ontvangt is twee jaar geldig.

Wanneer is de eerstvolgende ITP-TOEFL toets?

Het Language & Training Centre biedt de ITP-TOEFL toets maandelijks aan en afhankelijk van de vraag vaker. Zodra een toets vol is, wordt er weer een nieuwe datum gepland.

Toetsdata

Inschrijfdeadline

Vrijdag 16 november 2018 
13.00-15.30 uur
donderdag 1 november
 
Woensdag 21 november 2018
10.00-12.30 uur
dinsdag 6 november 

Inschrijven?

Je kunt je inschrijven voor ITP-TOEFL toets en betalen via de webshop. Na de inschrijfdeadline ontvang je per e-mail een bevestiging van de ITP-TOEFL met daarin de locatie, de datum en het tijdstip van de toets. Lees ook onze voorwaarden. Let op! Sommige faculteiten of buitenlandse universiteiten accepteren geen ITP-TOEFL score, maar alleen het resultaat van een officiële TOEFL-toets. Er zijn twee varianten: Internet-based of Paper-based. Deze toetsen worden niet aangeboden door het LTC. Kijk voor meer informatie over de officiële TOEFL-toetsen en de dichtstbijzijnde testcentra op TOEFL.

  • Studenten met dyslexie kunnen extra tijd krijgen voor de toets. Stuur zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor de inschrijfdeadline een e-mail naar het LTC. Vergeet niet om ook je dyslexieverklaring mee te sturen.