ITP-TOEFL

Een ITP-TOEFL toets (Institutional Testing Program) is een variant van een TOEFL-toets waarvan de behaalde resultaten alleen geldig zijn binnen de Erasmus Universiteit. De uitslag van de toets kun je gebruiken om je taalniveau aan te tonen voor toelating tot een studie of een Engelstalig (uitwisselings)programma. Controleer voordat je je inschrijft voor de toets of de uitslag geaccepteerd wordt door jouw opleiding (of de opleiding die je wilt gaan doen) binnen de EUR.

De eerstvolgende ITP-TOEFL vindt plaats op:

 • Woensdag 29 januari 2020 | 10.00-12.30 uur 

Let op! De ITP-TOEFL is een verkorte versie van de officiële TOEFL (TOEFL iBT) en wordt niet voor alle doeleinden geaccepteerd. De TOEFL iBT kan alleen via de website van ETS Global worden geboekt. Een TOEFL toets, kun je niet gebruiken voor toelating tot een cursus!

 • De toets bestaat volledig uit meerkeuzevragen en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Luistervaardigheid
  • Grammatica en schrijfvaardigheid
  • Leesvaardigheid

  Ongeveer drie weken na de toets zijn de resultaten bekend. Per e-mail word je geïnformeerd over waar en wanneer je je scorerapport kunt afhalen.

 • De kosten voor ITP-TOEFL toets bedragen € 85,-. Het scorerapport dat je van ons ontvangt is twee jaar geldig.

 • Het Language & Training Centre biedt de ITP-TOEFL toets maandelijks aan en afhankelijk van de vraag vaker. Zodra een toets vol is, wordt er weer een nieuwe datum gepland. het is dus mogelijk dat er nog geen nieuwe toetsdatum online staat. Indien je interesse hebt, kun je ons een e-mail sturen. Wij sturen je dan een reminder zodra inschrijven mogelijk is.

  Toetsdata

  Inschrijfdeadline

  Woensdag 29 januari 2020 
  10.00-12.30 uur
  woensdag 15 januari 2020
 • Je kunt je inschrijven voor ITP-TOEFL toets en betalen via de webshop. Na de inschrijfdeadline ontvang je per e-mail een bevestiging van de ITP-TOEFL met daarin de locatie, de datum en het tijdstip van de toets. Lees ook onze voorwaarden. Let op! Sommige faculteiten of buitenlandse universiteiten accepteren geen ITP-TOEFL score, maar alleen het resultaat van een officiële TOEFL-toets. Er zijn twee varianten: Internet-based of Paper-based. Deze toetsen worden niet aangeboden door het LTC. Kijk voor meer informatie over de officiële TOEFL-toetsen en de dichtstbijzijnde testcentra op TOEFL.

  Studenten met dyslexie kunnen meer tijd krijgen om deze toets te maken. Indien nodig kan de toets vergroot worden. Het is noodzakelijk om voor de inschrijfdeadline een e-mail te sturen naar het LTC om duidelijk te maken waar je behoefte aan hebt. Voeg bij deze e-mail je dyslexieverklaring toe.