Nieuws & updates

Coronavirus

De groeiende zorgen rondom het coronavirus leiden tot veel aanpassingen in ons dagelijks leven, zo ook bij het Language & Training Centre. Omdat wij, als Erasmus Universiteit Rotterdam, de adviezen van het RIVM en de overheid strikt volgen zullen er aanpassingen plaatsvinden om onze lessen, intakes en examens op de meest veilige en gepaste manier aan te bieden. Volg deze pagina en onze social media kanalen voor het laatste nieuws.

Wij zijn te bereiken via e-mail (ltc@eur.nl), Whatsapp (+31610604467) en social media, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Op eur.nl/corona vind je de laatste updates van de Erasmus Universiteit. Voor specifieke vragen over COVID-19 verwijzen we je door naar rivm.nl

Updates

• Vrijdag 22 mei: De overheid heeft wat versoepelingen van landelijke maatregelen tegen de coronacrisis aangekondigd. LTC zal lessen en toetsen tot de zomer vooralsnog online aanbieden. De campus van Erasmus Universiteit zal langzaamaan gaan openen, maar er is nog niet genoeg capaciteit voor lesgeven en leren op 1,5 meter afstand. Zodra dit verandert horen jullie meer van ons!

• Vrijdag 1 mei: Erasmus Universiteit garandeert academisch onderwijs aan iedereen die zijn studie start of vervolgt vanaf 1 september. Of dit op campus, online of in een gecombineerde vorm zal zijn, is nog onbekend. Dit hangt grotendeels af van de maatregelen van de overheid en de situatie van de crisis in de opkomende maanden. LTC zoekt ook naar manieren om vanaf september onderwijs te blijven geven. Momenteel zijn we hard bezig achter de schermen om manieren te vinden onderwijs te geven zoals we altijd hebben gedaan, met de nodige aanpassingen hier en daar. Intussen kan je ons bereiken via e-mail (ltc@eur.nl), Whatsapp (+31610604467)  of social media, maandag-vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

• Dinsdag 21 april: De bestaande maatregelen van de overheid zijn verlengd tot 20 mei. Basisscholen zullen langzaamaan opengaan, maar universiteiten blijven gesloten. Erasmus Universiteit en de LTC blijven tot nader order dicht.

• Dinsdag 31 maart: De regering verlengt de maatregelen tot 28 april. Dit betekent dat scholen en universiteiten tot dan gesloten zijn en dat er geen fysieke lessen, intakes of examens plaatsvinden. Ons kantoor blijft fysiek gesloten, maar je kunt ons bereiken via social media, e-mail (ltc@eur.nl) en Whatsapp (+31610604467).

• Woensdag 25 maart: De taalcursussen van het LTC worden tot 1 juni enkel online gegeven. Tot die tijd zullen wij geen fysieke lessen aanbieden. Het cursusaanbod voor deze periode is als volgt: Chinees A1.2, Engels C1.1, Italiaans A1, Spaans A2.1 en Nederlands A1, A2.1, A2.2, B1.1, B1.2, B2.2, C1.1. Er zullen geen intakes plaatsvinden. Aanmelden kan t/m 29 maart via eur.nl/ltc. Let hierbij goed op de voorwaarden om aan een cursus deel te kunnen nemen.

• Maandag 23 maart: De overheid komt met aangescherpte corona-maatregelen, onder andere het verlengen van het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni. Hierdoor zal het Language & Training Centre zijn cursusaanbod van april t/m juni volledig online aanbieden. Inschrijven kan via eur.nl/ltc. Deadline: 29 maart

• Woensdag 18 maart: Onze vacature voor Medewerker Marketing & Communicatie / Projectleider Digitalisering (0,8 fte) staat nog open! Solliciteer nu via eur.nl/ltc. Sluitingsdatum: 7 april

• Maandag 16 maart: Vanaf vandaag zijn alle gebouwen van de EUR op campus Woudestein uitsluitend open voor onderwijzend personeel. Studenten worden afgeraden naar de universiteit af te reizen. Het LTC zal vanuit huis werken en is niet meer bereikbaar via het algemene telefoonnummer. Wel zijn we nog te bereiken via e-mail (ltc@eur.nl), Whatsapp (+31610604467) en social media, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

• Vrijdag 13 maart: Het kabinet kondigt maatregelen aan tegen het coronavirus. Tot in ieder geval 6 april zijn alle bijeenkomsten verboden, dus wordt al het fysieke onderwijs op de EUR gestaakt. Dit betekent voor het LTC dat er in ieder geval tot 6 april geen lessen, intakes en examens zullen plaatsvinden. Huidige studenten krijgen zo snel mogelijk nadere informatie over lopende cursussen.