Russisch

Изучение иностранного языка позволяет открыть новый мир

Heb je de Russische taal nodig voor je studie of je loopbaan? Ga je binnenkort op reis en wil je je verstaanbaar maken? Of wil je Russisch leren vanwege een andere reden? Het LTC helpt je graag op weg! Het volledige aanbod Russisch voor cursisten met een academische achtergrond (hbo/wo) vind je hier:

taaltoets

Een taalassessment Russisch is een uitgebreide toetsing van alle taalvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Met een assessment kun je je taalbeheersingsniveau vaststellen. Als alle resultaten zijn verwerkt, ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal mondeling en schriftelijk beheerst.

taalcursus

Eenmaal per jaar organiseren wij een dubbele cursus (batch) Russisch voor beginners. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van de Russische taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. De cursus bestaat uit 20 lessen van 2,5 uur. Voordeel is dat je tussendoor geen examen hoeft te doen. Je stroomt dus automatisch door van niveau beginners 1 naar niveau beginners 2. Aan het eind van het traject is de stof van twee cursusniveaus behandeld.   

 • Met afsluitend examen en certificaat. 
 • Meer informatie over de inhoud van de cursus Russisch vind je in onze factsheet.
 • Je kunt je direct inschrijven via onze webshop!
 • De eerstvolgende cursus start in februari 2022, de deadline voor inschrijving is 13 januari 2022.

Als student of medewerker van de Erasmus Universiteit kun je een jaarlicentie aanschaffen voor het online programma Rosetta Stone. Met dit programma kun je zelfstandig en online de Russische taal leren. Dat vraagt wel discipline en doorzettingsvermogen. Het online programma is ook geschikt voor het op peil houden van je taalbeheersing. Goed om te weten is dat alle taalvaardigheden, zoals spreken, luisteren, lezen en schrijven, aan bod komen. Je kunt het gehele jaar een licentie aanschaffen via de webshop. 

 • Er is geen afsluitend examen en je ontvangt geen certificaat.
 • Meer informatie over de online cursus Russisch (en het overige aanbod van Rosetta Stone) kun je vinden in onze factsheet: online taalcursus.

Vanzelfsprekend levert het Language & Training Centre ook graag maatwerk op verzoek van en in overleg met faculteiten, afdelingen, studenten of bedrijven. Maatwerk kunnen we onderverdelen in:

 • Individueel

  Het is mogelijk om een individuele taaltraining te volgen. Een individuele taaltraining sluit precies aan bij je wensen en behoeften. Het LTC stelt een persoonlijk trainingstraject op. Je doorloopt dit traject onder begeleiding van een ervaren docent.
   
 • Groep
  Het is mogelijk om een cursus op maat in te kopen. Deze wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 3 personen.

Voor meer informatie over assessments & cursussen op maat of een oriënterend gesprek kun je contact opnemen via ltc@eur.nl. Om de aanvraag te kunnen verwerken vragen wij je om duidelijk aan te geven om welke taal het gaat en wat de wensen en behoeften zijn.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen