Nieuws & Events

Deze pagina biedt een overzicht van onze culturele uitstapjes en samenwerkingsverbanden. Daarnaast kun je hier het laatste nieuws rondom Voorbereidend Jaar Erasmus vinden.

ESHCC ontwikkelt ‘New Media for Integration’ (29 januari 2019)

Digitale technologie en communicatiemiddelen gaan een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van vluchtelingen die willen integreren. Om deze reden werd het voorstel om het vak ‘New Media for Integration' te ontwikkelen ten behoeve van het op het hoger onderwijs voorbereidend programma met veel enthousiasme ontvangen door Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeente Rotterdam. Lees de blog van dr. Amanda Paz Alencar.

VJE wint Top Support Award (17 december 2018)

Collegelid Roelien Ritsema van Eck reikte de Top Support Awards uit, prijzen voor medewerkers die met hun werk op een excellente manier onderzoek en onderwijs op de Erasmus Universiteit ondersteunen. De individuele prijs ging naar Kevin van der Poel, projectleider ‘Voorbereidend Jaar Erasmus’ (Language & Training Centre). Lees meer over deze bijzondere onderscheiding.

500e Mentorkoppel UAF (7 december 2018)

Onlangs werd het 500e mentorkoppel van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF (Shabnam en Senem) in het zonnetje gezet. Shabnam neemt deel aan ons Voorbereidend Jaar Erasmus! Lees meer over het mentoringprogramma van UAF.

Mauritshuis (12 september 2018)

Fotoreportage bezoek aan het Mauritshuis op 12 september 2018.
Lees het volledige verslag voor aanvullende informatie.

Wereldmuseum Rotterdam (7 september 2018)

Fotoreportage bezoek aan het Wereldmuseum Rotterdam op 7 september 2018.

Rotterdamse intakedag voor vluchtelingen (9 mei 2018)

Ruim tweehonderd statushouders hebben zich dit jaar aangemeld voor Voorbereidend Jaar Erasmus. Lees het volledige verslag voor aanvullende informatie.

Samenwerkingsovereenkomst UAF (6 april 2018)

Op 6 april 2018 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen UAF en EUR getekend. Lees het volledige verslag voor aanvullende informatie.

Museum Rotterdam (15 maart 2018)

Fototreportage bezoek aan Museum Rotterdam op 15 maart 2018.

Fotografie: Arie Kers, Danilo Mijdam en Soraya Ebrahimi (2019)