Hovo Rotterdam

Hovo Rotterdam verzorgt in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam programma’s op academisch niveau voor iedereen vanaf vijftig jaar. We hebben een aanbod voor u samengesteld waarin u vast iets vindt dat u interesseert en dat bij u past. De onderwerpen zijn divers, de locaties variëren en de frequentie loopt uiteen van een- tot meermalig.

Onze opleidingen zijn bedoeld voor iedereen vanaf vijftig jaar. Waarom die leeftijdsgrens? Omdat is gebleken dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd meer behoefte krijgen aan de verdieping die wij bieden. U ontmoet gelijkgestemden tijdens de cursussen en colleges en bij feestelijke bijeenkomsten zoals de opening van het academisch Hovo-jaar, de Winterlezing, de Zomerlezing en de special events.

U kunt zich voor dit jaar nog aanmelden voor de Herdenking van de Apologie van Willem van Oranje: Tirannenmoord en regicide - Van Hipparchos 514 vC, via Caesar, tot de aanslag op Hitler. Deze bijzondere lezing op woensdag 13 december in het Nationaal Archief te Den Haag, wordt gegeven door dr. Anton van Hooff en muzikaal omlijst door Mylou Mazali.