Uitgeversdeals

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen profiteren van de vele overeenkomsten die VSNU en het consortium van universiteitsbibliotheken hebben gesloten met uitgevers.

Binnen het beschikbare bibliotheekbudget worden Open Access deals gesloten die EUR-onderzoekers* in staat stellen om veelal gratis, of met korting, te publiceren in tijdschriften van hoge kwaliteit. Momenteel vallen er ruim 11.000 tijdschriften onder deze uitgeversdeals. Houd er rekening mee dat alleen corresponderende auteurs die het manuscript indienen bij een tijdschrift aanspraak kunnen maken op de korting. Zorg er dus voor dat je deze rol als EUR-auteur op je neemt als een onderzoek met meerdere auteurs in een tijdschrift wordt gepubliceerd dat valt onder een uitgeversdeal.

Corresponderende auteurs die zich bezighouden met Onderwijs en Onderzoek en in dienst zijn bij de Erasmus Universiteit (incl. ISS) of Erasmus MC.

Erasmus Journal Browser
De Erasmus Journal Browser is een handig hulpmiddel om op te zoeken in welke tijdschriften je als corresponderend auteur van de Erasmus Universiteit gratis of met korting kunt publiceren. De Journal Browser wordt periodiek geactualiseerd. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vind hieronder per uitgever een gedetailleerde beschrijving van de acties in het publicatieproces die nodig zijn om te kunnen profiteren van korting op Open Access:

Let op: alleen een corresponderend auteur die het finale manuscript indient bij de uitgever kan aanspraak maken op aangeboden kortingen. Gebruik daarnaast altijd je EUR e-mailadres in de correspondentie met de uitgever.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen