Registreer en upload je publicatie

Wat is Metis?

Metis is het onderzoeksinformatie- en registratiesysteem van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) van waaruit managementinformatie kan worden gegenereerd met betrekking tot de output (publicaties) van onderzoekers.

  • Naast Metis zijn de modules Promas, Personal Metis en Hora Finita in gebruik.
   Met Promas kunnen onderzoekers hun publicaties uit Metis ophalen en eenvoudig opnemen in hun profiel. Ze kunnen dit profiel gemakkelijk aanpassen. Informatie zoals publicaties, activiteiten, expertise en onderzoeksprojecten en onderwijs kunnen bijvoorbeeld in het profiel worden opgenomen.
  • Personal Metis biedt de onderzoeker de mogelijkheid om zijn / haar eigen publicaties te registreren en te uploaden. Momenteel maakt meer dan de helft van de faculteiten hiervan gebruik.

  • Hora Finita is de module die wordt gebruikt voor de registratie van promotietrajecten.

  • Profielbeheersysteem voor de onderzoeker om een persoonlijke webpagina te maken. In Promas kunnen de algemene expertise, erkenning en andere onderzoek gerelateerde activiteiten worden toegevoegd.

   Registratie van de verdedigingsprocedure voor doctoraten onder supervisie van de Pedel.

  • Voor het registreren van Metis Data Entry and Control van wetenschappelijke input en output (publicaties) van onderzoekers lopen via facultaire beheerders. 

   Persoonlijke Metis Management Module is bedoeld om de facultaire metisbeheerders te ondersteunen bij het beheer van de publicaties van hun onderzoekers.

   Promas managementmodule is bedoeld om de facultaire metisbeheerders te ondersteunen bij het beheer van de profielen van hun onderzoekers.