Columns

Wetenschapscafe column

Niet één, maar twee columnisten leveren hun bijdrage aan het Wetenschapscafé Rotterdam. Zij rouleren per Wetenschapscafé en geven zo elk hun eigen invulling aan het onderwerp van die maand, uiteraard ter introductie van het café. De columnisten zijn M. en Michiline Plukker.

Michiline Plukker

Zij is een creatieve duizendpoot. Actrice, danseres, theatermaakster, dans- en theater docente, zangeres, eigenaresse Mi in Motion, creative director, spoken word artiest en copywriter.

Twee jaar geleden is ze begonnen met schrijven en is ze ook actief als Spoken word artiest en copywriter. Zij is bekend met podia zoals Tedx Rotterdam, Alfabetsoep, 010saysitall, hiphophuis, jump off, Woorden Worden Zinnen, Spoken Poetry, Paginagroots, Granata Gala, Poetry International Festival en Sprazz i.s.m. North Sea Round Town.

M.

De Rotterdammer ziet en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse.
Vertellend over een krantenwijk alsof het een ambacht is of over een blik in iemand's ogen alsof we ooit allemaal op die manier uit onze ogen hebben gekeken.
M. acteert niet. Hij is op zoek naar het wezenlijke. Zijn poëzie is authentiek. Als hij op podium staat zie je geen act, maar menselijke gevoelens recht uit het hart.
Niets is over de top. Van mens tot mens, en met een kritische blik, herinnert M. zijn luisteraars eraan dat de wereld niet om het individu draait.
Saamhorigheid is onze natuur. Zijn helden zijn de strijders uit eigen kring. Van dansers die in 1 beweging de tijd kunnen stilzetten tot poëten die met woorden stilte kunnen claimen. En het ventje uit zijn buurt natuurlijk, met of zonder krantenwijk.