Ouders

Als uw zoon of dochter gaat studeren, verandert er ineens een heleboel. Uw kind moet een goede studiekeuze maken. U kunt ze daarbij helpen! We geven u ter voorbereiding vast de belangrijkste ingangen naar relevante informatie die van belang is voor ouders in het studiekeuzeproces.

Erasmus Universiteit bacheloropleidingen

Van Psychologie tot Bedrijfskunde tot Liberal Arts and Sciences: de Erasmus Universiteit biedt ruim 30 bacheloropleidingen aan. Alle opleidingen zijn geaccrediteerd en staan goed aangeschreven. Uniek is het grote aanbod Engelstalige internationale bacheloropleidingen

Voorlichtingsactiviteiten

Door het jaar heen biedt de Erasmus Universiteit aankomende studenten de mogelijkheid om kennis te maken met de opleidingen. Op de Bachelor Open Dag kunt uw kind kennismaken met algemene voorlichtingen van alle bacheloropleidingen. Als ouder bent u op deze dag ook van harte welkom! Voor een verdieping in een bepaalde opleidingen raden we Meeloopdagen aan. Voor individuele vragen of advies van u of van uw kind staan de studievoorlichters van elke opleiding het hele jaar door klaar.

Open Dag Ouders

Eenmaal per jaar nodigen wij u van harte uit voor de Open Dag Ouders. Deze avond biedt u een interessant programma op de campus met o.a. informatie over de Erasmus Universiteit, studeren en studiekeuze. U meldt zich vantevoren aan voor deze avond. 

Kosten en financiering

De Rijksoverheid bepaalt de kosten voor een studie, als ook de regels en hoogte van de studiefinanciering. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoerende organisatie. Via DUO regelen studenten deze financiële kant van studeren.  

Toelating en aanmelden

Voor een groot bacheloropleidingen gelden specifieke toelatingseisen, bijvoorbeeld een bepaald niveau van wiskunde of Engels. Vooral voor opleidingen met decentrale selectie of numerus fixus is het checken van de toelatingseisen belangrijk. Deze opleidingen kennen vaak ook een vervroegde aanmelddeadline; nog eerder dan de reguliere 1 mei. We raden aan om de eisen en deadlines tijdig te checken! 

Decanen

De Erasmus Universiteit onderhoudt nauwe contacten met de decanen van de middelbare scholen in de regio. Decanen zijn belangrijke adviseurs in het studiekeuzeproces. We ondersteunen ze met informatie over de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs, nascholing en voorlichtingen over de Erasmus Universiteit op de school. 

Studiekeuzecheck

Net zoals u, vindt de Erasmus Universiteit het belangrijk dat uw kind in één keer de goede studiekeuze maakt. We helpen daar graag bij. Onderdeel in dit proces is de studiekeuzecheck. Deze check vindt plaats in de zomer. Met een uitgebreide vragenlijst en in veel gevallen een speciale studiekeuzecheckdag krijgen aankomende studenten de mogelijkheid definitief op de studiekeuze te reflecteren en indien nodig de keuze te veranderen naar een opleiding die bij nader inzien toch beter past. 

Contact

Voor praktische vragen over studeren, studiefinanciering of de Erasmus Universiteit Rotterdam kunt u op werkdagen contact opnemen met het Erasmus Student Service Centrum via +31104082323. Voor inhoudelijke vragen kunt u de studieadviseur of –voorlichter van een opleiding mailen of bellen.