Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.)

Master of Science (MSc) & Master of Laws (LL.M.)


Vind je Economie en Recht interessant? Kun je niet kiezen? Doe dan het Mr.drs.programma! Twee studies in zes, in plaats van acht jaar. Twee titels en een vol programma. Voor aanpakkers met hoge cijfers.

Ben jij ambitieus en op zoek naar een uitdaging? Onderscheid jij je graag op de arbeidsmarkt? Wil je bijvoorbeeld meer weten over de kredietcrisis, maar ben jij ook geïnteresseerd in de achtergrond van spraakmakende rechtszaken? Met andere woorden; wil je niet kiezen tussen een studie Economie, of Rechten?

Erasmus School of Law en Erasmus School of Economics bieden samen een studieprogramma aan waarmee studenten gelijktijdig zowel de opleiding Rechtsgeleerdheid als de opleiding Economie en Bedrijfseconomie (NL of ENG) kunnen afronden. Beide opleidingen bestaan normaal gesproken uit een driejarige bachelor en een éénjarige master. De Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.) houdt echter in dat volgens een van tevoren uitgestippeld studiepad beide opleidingen worden in zes jaar doorlopen. Beide faculteiten spannen zich in om studenten zo goed mogelijk te begeleiden bij de dubbelstudie.

Aan het einde van de studie mag je twee titels gebruiken en ben je door jouw kennis gewild bij werkgevers. Denk maar aan bedrijven waar bedrijfseconomische en bedrijfsjuridische vraagstukken een grote rol spelen of aan de overheid, die bij het bepalen van haar economische beleid gebonden is aan de grenzen die het recht haar stelt. Veel afgestudeerden komen terecht in de accountancy, de advocatuur, bij multinationals of beleidsadviesafdelingen van ministeries en universiteiten.

Waarom het Mr.drs.-programma Economie en Recht studeren in Rotterdam?

  • Dit programma kan alléén in Rotterdam.
  • Je volgt twee studies tegelijk.
  • Je wordt professional in twee vakgebieden.
  • Met een dubbele titel onderscheid je je op de arbeidsmarkt.
  • In zes jaar tijd krijg je vier diploma's en twee mastertitels.

Nicole Wolzak

“De vrijheid in je studieplanning vind ik ideaal. Zo creëer je ruimte voor bijvoorbeeld buitenlandervaring.”

Lees Nicoles verhaal in de opleidingsbrochure