Internationale vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) worden wereldwijd de sociale, economische, culturele en politieke inzet van vrouwen gevierd. De EUR is ervan overtuigd dat onderwijs en onderzoek het beste tot hun recht komen met een grote diversiteit aan wetenschappers, studenten en medewerkers: mensen die elk hun eigen achtergrond, mening, kennis en ervaring meebrengen. Deze diversiteit aan talenten biedt de universiteit een academische omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen en zich optimaal kan ontwikkelen.

Daarom nodigt de EUR IWD commissie u van harte uit op dit evenement:

'Let’s Talk Health, (Wo)men!' 

Ter ere van deze dag organiseert de Erasmus Universiteit een talkshow (ronde-tafel-gesprek) waar verschillende thema’s aan bod komen met betrekking tot gelijkwaardigheid in ‘Women’s Health’, een zeer actueel en belangrijk thema.

De talkshow zal worden gehost door Dory Grandia (Rotterdam School of Management). Zij zal in gesprek gaan met de volgende sprekers:

 • Prof. dr. Semiha Denktas (EUC) over ‘Gezondheidsvoorlichters & nudging’. Hoe veranderen we gedrag a.d.h.v. een positieve boodschap?
  Klik op de volgende links voor meer informatie over de gezondheid voorlichters of over nudging.
 • Dr. Jeanine Roeters van Lennep (Erasmus MC) over gender sensitieve geneeskunde.
 • Ginie Servant (EUC) over ‘Fairfight’. Een organisatie die zich sterk maakt voor het empoweren van vrouwen d.m.v. martial arts. Klik hier voor meer informatie.
 • Pinar Coskun over het Sustainable Foodlab. Het creëren van een duurzame levensstijl die past bij de nieuwe global way of living.

Praktische informatie over de talkshow op 8 maart 2018:

 • Locatie: Erasmus Paviljoen
 • Zaal open om 15.15 uur; de talkshow begint om 15.30 uur
  (na 15.30 uur geen toegang meer tot de zaal)
 • Einde talkshow rond 17.00 uur; drankje na afloop
 • Voertaal Engels
 • Toegang is gratis: registratie is wel verplicht!

Diversiteit is één van de speerpunten van het beleid van de EUR. De viering van IWD sluit daar goed bij aan en iedereen – studenten en medewerkers - is dan ook van harte uitgenodigd. Laat je inspireren door de sprekers en hun ideeën en grijp de mogelijkheid aan je prangende vragen te stellen! Let’s celebrate health together.

Wilt u meer informatie, neem dan vooral contact op met de organisatie via iwd@eur.nl.