Erasmus Research & Business Support (ERBS) BV

ERBS – Erasmus Research & Business Support vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en vraagstukken van ondernemingen en publieke organisaties. ERBS vermarkt en operationaliseert wetenschappelijke kennis van de EUR voor deze ondernemingen en publieke organisaties. Daarbij richt ERBS zich op innovatieve onderzoeksactiviteiten waarvan commercieel succes wordt verwacht. Bij voldoende prestaties worden deze initiatieven verzelfstandigd.

ERBS houdt zich verder bezig met advies en ondersteuning, toegepast onderzoek en kennis- en competentieontwikkeling. ERBS koppelt daarbij de vraag uit de markt aan de expertise van de Erasmus Universiteit. ERBS is bovendien in staat snel te reageren op verzoeken voor contractonderzoek, dat zowel door wetenschappelijke medewerkers van ERBS als door die van de EUR op onafhankelijke wijze wordt uitgevoerd. Tot slot heeft ERBS verschillende trajecten ontwikkeld om kennis en competenties verder te ontplooien.

Directeur:
G. Hoogsteder