Organisatie

Wie organiseert de Eurekaweek?

Om de Eurekaweek tot een succes te maken, wordt er ieder jaar een team van ouderejaars studenten aangesteld als medewerker van de Erasmus Universiteit Rotterdam: het Eurekaweekbestuur; zij dragen zorg voor de organisatie van de Eurekaweek en zijn eindverantwoordelijk. Ze houden zich onder andere bezig met het samenstellen van het programma, het aanvragen van vergunningen, het indelen van de groepjes, het maken van het programmaboekje en de samenwerking met de Erasmus Universiteit en de Gemeente Rotterdam. Hier zijn zij vanaf januari full-time mee bezig.

Tijdens de Eurekaweek wordt het bestuur bijgestaan door de onmisbare Eureka-Crew. Zij ondersteunen de commissie onder andere bij het klaarzetten en opruimen van de programmaonderdelen en ze zijn beschikbaar om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Daarnaast kent de Eurekaweek nog een klein leger aan gidsen, die de hele week verantwoordelijk zijn voor hun eigen deelnemersgroepje en hen begeleiden tijdens de activiteiten. Ieder deelnemersgroepje heeft namelijk twee gidsen van dezelfde studie.

Dit jaar is voor het eerst de gidsencommissie in het leven geroepen, die het bestuur ondersteunt tijdens de gidsenwerving. Deze commissie bestaat uit een aantal Erasmus studenten die helpen met de selectie en training van een grote groep gidsen om te zorgen dat de begeleiding tijdens de week optimaal is.