Duurzaamheid

Eén van de speerpunten van de Eurekaweek is duurzaamheid. Zowel tijdens de week zelf, als tijdens de voorbereidingen erop proberen wij steeds voor de meest groene en duurzame optie te kiezen. Zo proberen wij de deelnemers mee te geven dat alle initiatieven een grote impact maakt. Hoewel we nog heel veel kunnen verbeteren, hebben we dit jaar al een aantal grote stappen gezet! 

Tijdens de voorbereiding hebben we duurzaamheid altijd meegenomen in het proces. Producten die wij hebben laten produceren zijn op een zo duurzaam mogelijk wijze tot stand gekomen. Zo zijn alle brieven op gerecycled papier geprint en is alles wat wij hebben laten drukken gedaan bij duurzame drukkerij De Bondt. Ook hebben we onze zendingen gehalveerd door geen papieren post meer naar buitenlandse studenten te sturen. Daarnaast zijn sommige papieren uitingen geschrapt, en is ervoor gekozen om geen programmaposters meer te drukken en uitnodigingen voor de week louter per e-mail te versturen.

Mocht je tijdens de week iets opvallen of heb jij een geweldige, duurzame oplossing, schroom niet de organisatie aan te spreken!