Eurekaweekbestuur 2018

De Eurekaweek volgend jaar zelf organiseren? Dat kan! Het Eurekaweekbestuur is nu op zoek naar opvolgers. Klik hier voor meer informatie!

 • Maaike de Keulenaar
  Voorzitter  
  Studie: Global History & International Relations

  De afgelopen jaren heb ik vanuit meerdere perspectieven de Eurekaweek mogen meemaken, namelijk als deelnemer, gids en crew. Deze goede ervaringen hebben ervoor gezorgd dat mijn interesse voor het doen van het bestuur van de Eurekaweek steeds groter werd. Dit jaar mag ik, samen met zeven andere studenten, deze week organiseren.

  De Eurekaweek was voor mij de perfecte start van mijn studententijd. Mijn twee leuke gidsen hebben ervoor gezorgd dat ik Rotterdam, de universiteit en mensen van mijn studie heb leren kennen, waar ik nog steeds mee om ga. Hierdoor kon ik vol goede moed beginnen aan mijn studie. Ik hoop dat we elke nieuwe student de beste start van zijn of haar studententijd kunnen geven!

 • Rogier Blokland
  Penningmeester
  Studie: Econometrics & Management Science

  In 2014 liep ik zelf als deelnemer de Eurekaweek, waar ik met plezier begon aan mijn studentenleven. De afgelopen jaren heb ik een leven opgebouwd in deze stad, waar de mogelijkheden onbeperkt zijn, zeker voor studenten. Zo ben ik actief geweest bij mijn studievereniging, voetbal ik bij de studentenvoetbalvereniging en bowl ik wekelijks in Schiedam. Het leukste aan zo’n grote stad als Rotterdam is dat alles binnen handbereik is en als je iets gaafs wil doen, is daar altijd de mogelijkheid voor.

  Afgelopen zomer vond ik het tijd voor een verandering, ik solliciteerde voor een functie binnen het Eurekaweekbestuur om aankomend jaar de grootste Eurekaweek ooit te organiseren. Een unieke mogelijkheid om een grote groep nieuwe studenten een geweldige week te bezorgen! De Eurekaweek is daarnaast ook hét moment om medestudenten en alle mogelijkheden die Rotterdam heeft, te leren kennen. Samen met mijn bestuursgenoten wil ik ervoor te zorgen dat jij ook jouw studententijd, de mooiste tijd van je leven, met een knallende start kan beginnen!

 • Enid Hartman
  Acquisitie
  Studie: Business Economics – Erasmus University College

  Voordat ik ging studeren aan de Erasmus Universiteit was ik nog nooit in Rotterdam geweest. De Eurekaweek was dan ook ontzettend spannend, maar ik had me echt geen betere start van mijn studententijd kunnen wensen. Het was de perfecte manier om alle verschillende aspecten van het studentenleven in Rotterdam te leren kennen. Tijdens de week voelde ik me al meteen thuis in Rotterdam en heb ik mensen leren kennen die nu nog steeds goede vrienden zijn. Ook in de jaren tijdens mijn studie is de Eurekaweek voor mij een van de leukste weken van het jaar geweest en ik kan niet wachten om dit nog een keer te beleven met alle nieuwe studenten in 2018.

 • Johan Paping
  Acquisitie
  Studie: Economie & Bedrijfseconomie

  In 2013 was de Eurekaweek het begin van mijn studentenleven. Tijdens deze week kwam pas echt mijn enthousiasme voor Rotterdam, terwijl ik hiervoor nog geen idee had wat me te wachten stond. Daarom besloot ik het jaar erop te gaan gidsen, om zo mijn enthousiasme over te kunnen brengen op de nieuwe studenten. De jaren daarna heb ik vooral de Eurekaweek meegemaakt vanuit mijn studentenvereniging en afgelopen jaar besloot ik dat ik de Eurekaweek wilde gaan organiseren. In de functie van acquisitie ben ik vooral bezig met het contact met verschillende sponsors, maar daarnaast is iedereen verantwoordelijk voor een aantal evenementen, met als gemeenschappelijk doel een geweldige week neer te zetten voor de aanstaande eerstejaarsstudenten.

 • Julia de Haan
  Interne Betrekkingen
  Studie: International Bachelor of History

  Mijn eerste aanraking met de Eurekaweek was toen ik zelf ging studeren aan de EUR. Dit bood mij een springplank om alles te ontdekken wat deze universiteit en de stad te bieden hebben. Omdat ik actief in het studenten leven sta, heb ik veel geleerd en meegemaakt. Ik kijk er erg naar uit om dit jaar samen met mijn bestuur de Eurekaweek neer te zetten, omdat het de perfecte manier is voor nieuwe studenten om Rotterdam en de volgende fase in hun leven te ontdekken!

 • Eveline Rosenkotter
  Deelnemers & Gidsen 
  Studie: Bedrijfskunde

  Tijdens mijn studie heb ik de Eurekaweek meegemaakt als deelnemer, gids en crew. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor afgerond aan de Erasmus Universiteit, waarna ik meteen wist dat ik mijn studievrije jaar wilde gebruiken om de Eurekaweek zelf te organiseren!

  De Eurekaweek is voor mij een week waar iedere student iets aan heeft. Aan de start van je studententijd is het de perfecte manier om alles te ontdekken wat het Rotterdamse studentenleven te bieden heeft!

 • Sophie Defaix
  Marketing 
  Studie: International Bachelor of Communication and Media

  Er is geen leukere week in Rotterdam dan de Eurekaweek. Ieder jaar in de derde week van augustus stroomt de mooie Maasstad vol met nieuwe studenten, klaar voor hun studentenleven, maar toch ook wel enigszins nieuwsgierig of zenuwachtig voor wat hen allemaal te wachten staat. Zelf ben ik in 2014 zo’n jonge, nieuwsgierige deelnemer geweest, in 2015 heb ik een groepje gegidst en afgelopen jaar, heb ik me als crewer ingezet om een geweldige week neer te zetten. Dit jaar hoop ik al deze ervaringen samen te brengen en een fantastische week neer te zetten samen met het bestuur. Ik kan niet wachten tot augustus!

 • Emiel Maasland
  Logistiek & Crew
  Studie: Business IT & Management

  Afgelopen jaren heb ik de Eurekaweek in het totaal vier keer meegemaakt, in deze jaren was ik zowel deelnemer als crew. Voor mijn vijfde Eurekaweek heb ik de taak gekregen om de logistiek van de gehele week te regelen, samen met een enthousiast team crewers. Een geweldige uitdaging! Mijn doel is om vanuit deze functie een geweldige week neer te zetten om er zo voor te zorgen dat iedereen net zo’n perfecte week heeft als ik zelf heb gehad.