Eurekaweek Masterdag

Daag jij jezelf uit tijdens de Masterdag?

De Eurekaweek is een geweldige manier om de stad, het studentenleven en de universiteit te leren kennen op een leuke en gezellige manier. Tijdens de week, ontdek je alles wat de Erasmus Universiteit Rotterdam te bieden heeft aan studenten. Hierdoor is de week niet alleen geschikt voor Bachelor studenten, maar ook voor Pre-Master en Masterstudenten. Om deze groep studenten wat extra te bieden, organiseert de Eurekaweek een Masterdag. Tijdens deze dag zullen er verschillende sprekers en workshops aan bod komen, die verschillende kanten van een carriere in Rotterdam zullen belichten. Deze dag is dus uitermate geschikt als je jezelf een beetje wil uitdagen tijdens de week of als je je alvast wil orienteren op de mogelijkheden die Rotterdam te bieden heeft na je studie. 

Dit jaar stellen we de Masterdag ook open voor studenten die geen deelnemer zijn in de Eurekaweek. Hiermee willen we ook EUR studenten de kans bieden om zich alvast te verdiepen in hun carriere mogelijkheden in deze prachtige stad. Voor deelnemers van de Eurekaweek is de Masterdag gratis en voor niet-deelnemers kost de Masterdag slechts 10 euro. 

De dag zal er als volgt uit zien:

10.30 - 11.00Inloop met koffie en thee
11.00 - 12.30Plenaire opening met inspirerende sprekers
12.30 - 14.00Lunch met verschillende bedrijven
14.00 - 15.30Workshop naar keuze
15.30 - 17.30Netwerk borrel 

Opening en lunch

De dag zal beginnen met een plenaire sessie, waarin drie inspirerende sprekers uit verschillende hoeken van het bedrijfsleven iets zullen vertellen over hoe het is om carriere te maken in Rotterdam. Zij zullen een kort verhaal vertellen over hun huidige positie en alles wat zij op de weg ernaar toe tegen zijn gekomen. Na deze sessie is er een uitgebreide lunch georganiseerd, waar het mogelijk is om met recruiters van verschillende bedrijven te praten onder het genot van een lekker broodje. 

Workshops

Na de bedrijvenlunch zijn er verschillende workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops zal er een actievere houding verwacht worden van studenten onder leiding van de verschillende bedrijven die deze workshops organiseren. Het belooft een leerzame en uitdagende middag te worden. In deze ronde mag je zelf een workshop kiezen die jou het leukst lijkt. Je hebt keuze uit de volgende opties:

  • Corps Mariniers - Mission Command (15 plekken)

De Mission Command workshop legt uit hoe een missie succesvol uitgevoerd wordt. Het is de militaire weg tot succes door middel van een duidelijke missie, een duidelijke eigenaar en een duidelijk taakverdeling. Mission command wordt niet alleen gebruikt bij defensie, maar ook bij grote bedrijven zoals Grohe, Bacardi en Walmart. Zelfs het Nederlandse hockey elftal gebruikt dit systeem. In deze workshop leer je alles over de strategie en hoe je hem precies moet gebruiken. 

  • Tom Marshall - Pursuing your passions (30 plekken)

Men zegt dat je werk moet kiezen wat je leuk vindt, maar hoe kom je daar achter? En als je dit eenmaal ontdenkt hebt, wat zijn dan de juiste stappen om er werk van te maken? Extraordinary Life presenteert de 'pursuing your passions' workshop. 

Door middel van een bijzondere combinatie van voortdurende reflectie en experimentatie, zul je beginnen aan een ontdekkingsreis naar jezelf. Je leert hoe je je passies kunt ontdekken en met zekerheid kunt uitoefenen. 

  • Albert Heijn -  Inspirational Leadership (40 plekken)

Wil jij ontdekken wat je nodig hebt om een inspirerende leider te zijn? Wat je moet doen om iedere dag 100+ medewerkers aan te sturen en je doelen te bereiken? Wil je weten hoe de online wereld en de supply chain van een grote retailer eruit ziet? Met een manager van Albert Heijn kun je tijdens deze workshop een deel van het leadership programma doorlopen en ontdekken waar jouw kracht ligt.

  • Gemeente Rotterdam - Personal Branding en de Coolsingel Game (30 plekken)

Je bent afgestudeerd, hebt van alles geleerd over theorieën en modellen. Wanneer iemand je ernaar vraagt kun je ze moeiteloos benoemen. Maar als die ene vraag naar “jouw talent” komt, weet je hier geen antwoord op. Wat is talent eigenlijk? En hoe kun je bij jezelf nagaan wat jouw talent is. Tijdens de workshop Personal Branding helpen we je om antwoord te geven op deze vragen. Hierna speel je de "Coolsingel Game"; een spel dat niet gaat over winnen, maar juist over het verenigen van belangen. Individuele belangen, team belangen en organisatiebelangen: hoe kun je die met elkaar verbinden?

  • Solve - Consultancy in practice (20 plekken)

Lijkt de wereld van consultancy jou wel wat? Solve brengt consultancy naar studenten met als doel om de maatschappelijke impact van bedrijven te verhogen. Tijdens deze workshop zul je meer te weten komen over consultancy aan de hand van een praktische case, dus het is de perfecte manier om kennis te maken met solve.

 

Na de workshops zal er een netwerk borrel plaatsvinden, waar je nog een keer kunt spreken met de bedrijven en waar de studieverenigingen zich zullen presenteren met een stand.

Lijkt deze dag jou echt een toevoeging aan je Eurekaweek? Eurekaweek deelnemers kunnen zich inschrijven via het onderstaande webformulier.

 

Let op: Dit webformulier kan alleen ingevuld worden door studenten die een kaartje hebben voor de Eurekaweek. EUR studenten kunnen een kaartje kopen voor slechts 10 euro via deze website

 

Aanmelden Eurekaweek Masterdag 2018

Vul hieronder de volgende gegevens in om je deelname aan de Eurekaweek Masterdag te bevestigen.

Please fill out the following information in order to confirm your participation in the Eurekaweek Master Day:

Voor welke workshop wil je je inschrijven? / Which workshop would you like to do?

Lees hier het privacy statement van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Read the privacy statement of Erasmus University Rotterdam