Eurekaweek Masterdag

Daag jij jezelf uit tijdens de Masterdag?

De Eurekaweek is een geweldige manier om de stad, het studentenleven en de universiteit te leren kennen op een leuke en gezellige manier. Tijdens de week, ontdek je alles wat de Erasmus Universiteit Rotterdam te bieden heeft aan studenten. Hierdoor is de week niet alleen geschikt voor Bachelor studenten, maar ook voor Pre-Master en Masterstudenten. Om deze groep studenten wat extra te bieden, organiseert de Eurekaweek een Masterdag. Tijdens deze dag zullen er verschillende sprekers en workshops aan bod komen, die verschillende kanten van een carriere in Rotterdam zullen belichten. Deze dag is dus uitermate geschikt als je jezelf een beetje wil uitdagen tijdens de week of als je je alvast wil orienteren op de mogelijkheden die Rotterdam te bieden heeft na je studie. 

Dit jaar stellen we de Masterdag ook open voor studenten die geen deelnemer zijn in de Eurekaweek. Hiermee willen we ook EUR studenten de kans bieden om zich alvast te verdiepen in hun carriere mogelijkheden in deze prachtige stad. Voor deelnemers van de Eurekaweek is de Masterdag gratis en voor niet-deelnemers kost de Masterdag slechts 10 euro. 

De dag zal er als volgt uit zien:

10.30 - 11.00Inloop met koffie en thee
11.00 - 12.30Plenaire opening met inspirerende sprekers
12.30 - 14.00Lunch met verschillende bedrijven
14.00 - 15.30Workshop naar keuze
15.30 - 17.30Netwerk borrel 

Opening en lunch

De dag zal beginnen met een plenaire sessie, waarin drie inspirerende sprekers uit verschillende hoeken van het bedrijfsleven iets zullen vertellen over hoe het is om carriere te maken in Rotterdam. Zij zullen een kort verhaal vertellen over hun huidige positie en alles wat zij op de weg ernaar toe tegen zijn gekomen. Na deze sessie is er een uitgebreide lunch georganiseerd, waar het mogelijk is om met recruiters van verschillende bedrijven te praten onder het genot van een lekker broodje. 

Workshops

Na de bedrijvenlunch zijn er verschillende workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops zal er een actievere houding verwacht worden van studenten onder leiding van de verschillende bedrijven die deze workshops organiseren. Het belooft een leerzame en uitdagende middag te worden. In deze ronde mag je zelf een workshop kiezen die jou het leukst lijkt. Je hebt keuze uit de volgende opties:

  • MAEUR & HelloPrint - Growth Hacking in Marketing (25 plekken)

De Marketing Assocation van de Erasmus Universiteit (MAEUR) organiseert in samenwerking met Hello Print een workshop over growth hacking in Marketing. Helloprint is een van de snelst groeiende e-commerce platforms in Europa en kunnen jou alles vertellen over online marketing technieken. Dus wil je alles weten over de "behind-the-scenes" van een snel groeiende start-up en alle marketing technieken die zij daadwerkelijk gebruiken, schrijf je dan nu in. 

  • Collegelife - The International Career (30 plekken)

Deze workshop helpt internationale studenten met het opstarten van een carriere in Nederland. In plaats van een passieve aanpak via LinkedIn, geeft deze workshop jou de handvatten om je actief op te stellen in je zoektocht naar een baan. Kom in aanraking met HR managers, breid je netwerk uit en vind uiteindelijk je droombaan in een korte tijd. 

** Deze workshop is voornamelijke relevant voor Internationale Studenten. 

  • Albert Heijn -  Inspirational Leadership (30 plekken)

Wil jij ontdekken wat je nodig hebt om een inspirerende leider te zijn? Wat je moet doen om iedere dag 100+ medewerkers aan te sturen en je doelen te bereiken? Wil je weten hoe de online wereld en de supply chain van een grote retailer eruit ziet? Met een manager van Albert Heijn kun je tijdens deze workshop een deel van het leadership programma doorlopen en ontdekken waar jouw kracht ligt. Bij deelname aan deze workshop wordt iedere student ook een bedrijfsbezoek bij AholdDelhaize aangeboden. 

** Deze workshop is alleen voor Nederlands-sprekende studenten. 

  • Het Etiquette Bureau - Business Etiquette (25 plekken)

Heb je altijd al eens willen weten hoe je je het beste op kunt stellen tijdens een zakelijke meeting? Tijdens deze workshop leer je onder andere hoe je jezelf presenteert, hoe je je moet kleden en hoe je gasten op een gepaste wijze moet ontvangen. De workshop eindigt met een etiquette IQ quiz en een prijs voor de deelnemer met de beste skills. Een lesje business etiquette is handig voor iedereen die een verpletterende indruk wil maken op een toekomstige werkgever. 

  • Gemeente Rotterdam - Personal Branding en de Coolsingel Game (20 plekken)

Je bent afgestudeerd, hebt van alles geleerd over theorieën en modellen. Wanneer iemand je ernaar vraagt kun je ze moeiteloos benoemen. Maar als die ene vraag naar “jouw talent” komt, weet je hier geen antwoord op. Wat is talent eigenlijk? En hoe kun je bij jezelf nagaan wat jouw talent is. Tijdens de workshop Personal Branding helpen we je om antwoord te geven op deze vragen. Hierna speel je de "Coolsingel Game"; een spel dat niet gaat over winnen, maar juist over het verenigen van belangen. Individuele belangen, team belangen en organisatiebelangen: hoe kun je die met elkaar verbinden?

** Deze workshop is alleen voor Nederlands-sprekende studenten. 

 

Let op: Je kunt je niet meer inschrijven voor de Masterdag.