Student zijn, wat is dat?

Algemeen

Naast studeren is er op de Erasmus Universiteit en in de stad Rotterdam nog veel meer te zien en te beleven. Student zijn is dan ook een stuk meer dan alleen maar in de boeken zitten. Je studententijd wordt immers niet voor niets gezien als de mooiste periode van je leven.

Op dit gedeelte van de site vind je allerlei informatie over je studie, de stad Rotterdam en het studentenleven. Dit zijn voor jou de handvaten om van je studententijd inderdaad de mooiste periode van je leven te maken.

Word lid!

Zoals gezegd is student zijn meer dan alleen studeren, dit blijkt wel uit de rijke cultuur die het studentenleven in het algemeen kent. Er zijn verschillende verenigingen aan de Erasmus Universiteit waarvan je lid kunt worden. Zo zijn er de gezelligheidsverenigingen, studieverenigingen, sportverenigingen en cultuurverenigingen.

De studentengezelligheidsverenigingen (SGV's) zijn vooral gericht op het opdoen van meer sociale contacten. In een korte tijd maak je heel veel nieuwe vrienden. Iedere SGV kent zijn eigen cultuur en zijn eigen regels en rituelen. De Eurekaweek is dan ook het moment om de verschillende SGV's beter te leren kennen.

De studieverenigingen (STV's) zijn verenigingen gebonden aan de faculteit waaraan je studeert. De STV's zijn dus alleen toegankelijk voor personen die een studie doen aan dezelfde faculteit als jij, waardoor lid zijn van een STV dus de ideale gelegenheid is om kennis te maken met mensen van je studie en op informele basis kennis te maken met mensen die je vaak in college ziet!
Vaak kun je via je STV goedkoper studieboeken kopen en worden er vaak studiereizen en borrels georganiseerd.

Bij de sportverenigingen (SPV's) staat sport centraal. Het is erg belangrijk om na het studeren je overtollige energie te gebruiken om je lichamelijke gezondheid op peil te houden. Wanneer je de hele dag achter een computer of in de boeken zit, schiet dat er immers wel eens bij in. Een gezond lichaam zorgt ook voor een gezonde geest en betere studieresultaten! De EUR kent meer dan 25 verschillende sportverenigingen, dus er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal cultuurverenigingen die aangesloten zijn bij Erasmus Cultuur (EC). Er zijn een aantal dansverenigingen, studentenorkesten en een heus studentenkoor. Ook organiseerd EC een serie workshops om te leren hoe je een instrument bespeeld.

Kortom, het is niet alleen erg gezellig, maar ook zeker een toegevoegde waarde om ergens lid te worden. Het zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen naast je studie.