Studententijd

"Je studententijd is de mooiste tijd uit je leven", dat heb je vast wel eens een keer gehoord. Tijdens de Eurekaweek krijg je een voorproefje van wat je de komende tijd te wachten staat, we laten je niet alleen kennismaken met de universiteit en je studiegenoten, de stad Rotterdam, maar ook met het studentenleven!

Het kan misschien wat verwarrend zijn, je hoort verhalen over studentenverenigingen, studieverenigingen, studentensportverenigingen en er zijn ook nog vele andere verenigingen voor studenten. Alle verenigingen worden ook geleid door studenten en alle activiteiten worden georganiseerd door studenten. Buiten dat het dus heel gezellig is om lid te zijn van een vereniging, is het ook erg leuk en leerzaam om een commissie te doen en zelf mooie activiteiten neer te zetten! Je kan hier klikken voor meer informatie over studentenverenigingen, studieverenigingen en sportverenigingen.

Naast alle leuke dingen die er als student te doen en beleven zijn, zijn er natuurlijk ook praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Misschien ga je dit jaar al op kamers wonen en moet je ook je financiën zelf gaan regelen. Meer informatie over je geldzaken vind je hier.