Cultuur

De stad Rotterdam is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de meest prikkelende cultuurstad van Nederland met een rijk aanbod aan musea, theaters, muziekpodia, galeries en festivals. Heb je naast je studie een bredere interesse dan alleen gamen, sms-en, msn-en, uitgaan en daarna chillen met je vrienden?

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een ruim pakket voor mensen die breder geïnteresseerd zijn. Studium Generale en Kunstzaken geven je de mogelijkheid actief en passief te genieten van podium- en beeldende kunst, van lezingen en workshops.

Studium Generale

Studium Generale maakt onderdeel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's. Het programma bestaat uit lezingen en debatten, een maandelijkse talkshow, culturele en wetenschappelijke evenementen en een breed aanbod aan culturele cursussen en voorstellingen. Begeef je je graag in het culturele uitgaansleven van Rotterdam, neem je graag actief deel aan cursussen en workshops of verdiep je je graag in actuele onderwerpen die niet alleen met je eigen opleiding te maken hebben? Voor verdieping op academisch en maatschappelijk vlak en een breed cultureel aanbod ben je bij Studium Generale aan het juiste adres.

Culturele verenigingen

Erasmus Dance Society

Erasmus Dance Society (EDS) is de stijldansvereniging van de EUR en heeft 100 leden. Lessen kun je volgen op je eigen niveau en vinden plaats op de EUR. Een danspartner kan je zelf meenemen maar hoeft zeker niet. Naast de danslessen organiseert EDS tal van andere
activiteiten. EDS is dus naast de danslessen ook een actieve gezelligheidsvereniging!
Lijkt het je wat? Kom een keer kijken of meedansen.

Rotterdams Studenten Orkest 

Het Rotterdams Studenten Harmonie Orkest MajEUR zoekt nieuwe leden! MajEUR heeft een breed en gevarieerd repertoire. Naast filmmuziek en muziek van hedendaagse componisten ontbreken popnummers ook niet in het repertoire. Naast optredens in Nederland gaat MajEUR ook eens per twee jaar op orkestreis. MajEUR is een gezellige vereniging die voor iedere student die van muziek en gezelligheid houdt! Repetities zijn op dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 in Pro Rege aan de Oudedijk 113 in Rotterdam. Kom een keer kijken of meespelen!

Rotterdamsch Schoon 

Hou je van zingen en gezelligheid? Dan is het Erasmus Studentenkoor iets voor jou! Dit meidenkoor bestaat uit ongeveer 20 personen en zingt sinds vijf jaar onder leiding van dirigent Robert Verheul. Op dit moment concentreert het koor zich voornamelijk op soul, pop,
rock en folkrock. Iedere woensdagavond wordt er van 19.45 – 21.45 gerepeteerd. Je bent altijd welkom om mee te zingen.

Symfonieorkest RJSO

Het RJSO is hét Rotterdams jeugd en Studenten Symfonie Orkest en heeft 70 leden. Het repertoire bestaat uit grote symfonische werken. Jaarlijks staan er grote concerten (in de
Doelen), medewerking aan muzikale evenementen en een orkestreis naar het buitenland op
de agenda. Speel je een instrument dat thuishoort in een symfonieorkest, kom bij een repetitie kijken of speel mee! Repetities zijn op vrijdag van 18.30 – 21.30 in het Erasmiaans Gymnasium (Wytemaweg 25, Rotterdam, Metro Dijkzigt).

Studententoneelvereniging RISK

RISK is de enige onafhankelijke studententoneelvereniging van Rotterdam en bestaat uit drie
speelgroepen onder leiding van professionele regisseurs. Alle groepen werken gedurende het
jaar aan een eigen voorstellingsweekend in theater ’t Kapelletje.
(Let op: lid worden kan daarom alleen tijdens de open repetities in september!) RISK repeteert een avond per week. Naast toneel is er ook tijd voor gezelligheid, zowel na
de repetities in de kroeg, als op het jaarlijkse RISK weekend, of bij gezamenlijk bezoek aan theatervoorstellingen. Kom kijken bij de open repetitie in september!